Özel Sinop İstanbul Koleji Anaokulu tarafından, Sinoplu ailelere yönelik “Okul evde başlar” konulu aile bilgilendirme semineri düzenlendi. Sinop Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen seminerde, “Okul evde başlar” kitabının yazarı Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, Sinoplu ailelere, aile çocuk ilişkisi hakkında önemli bilgiler verdi. 

Sinopluların yoğun ilgi gösterdiği seminerde, çocuk yetiştirirken onu hayata hazırlamak ve geleceğini doğru yapılandırabilmenin önemine değinen Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, eğitimin yalnızca okul ortamında yürütülen bir süreç olmadığının altını çizdi. 
Kalkınç; “Eğitimin okul ve aile arasında paylaşılan çok önemli bir sorumluluk olduğunu da bilerek, Okul Evde Başlar programını hazırlardık. “Sadece yetkili değil, aynı zamanda etkili ebeveynler yetiştirmek” ilkesiyle bilinçli aileler için biçilmiş kaftan haline getirmeyi amaçladık.          

Ebeveynlerin programa katılımları, okul ve ev arasındaki devamlılığı sağlayıp, kazanılan bilgi ve becerilerin pekiştirilmesinde ve eğitimde süreklilik sağlandığı sürece başarının artmasında etkili olacağının farkında olarak programa dahil olmaları çok önemlidir” dedi. 
Ailelerin büyük bir ilgi ile izlediği seminerde Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, hangi yaş döneminde nasıl anne baba olunması gerektiği, problemleri önleme ve oluşmuş problemlere çözüm üretme, çocukların motor, duygusal, sosyal, dilsel ve zihinsel gelişimlerini destekleyebilme, çocuk ile iletişim konusunda zorlanılan durumlar ile baş etme becerisi kazanma yolları, korku, kaygı, öfke ve endişe gibi duygu durumlarında doğru ebeveyn rolü üstlenme, sağlıklı ve sağlam ilişkiler ile mutlu aile hayatının temelini oluşturabilme ve daha birçok konuda önemli bilgiler verdi. 

Yaklaşık iki saat sürten seminere katılan aileler, Dr. Fatih Kalkınç'a merak ettikleri soruları sorma imkanı buldu. Karşılıklı soru cevap bölümü ile devam eden seminerin ardından Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç, kaleme aldığı “Okul evde başlar” adlı kitabını imzaladığı ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Seminer sonunda Özel Sinop İstanbul Koleji Anaokulu Kurucu Müdürü Nilgün Şahin, Uzman Psikolojik Danışman Dr. Fatih Kalkınç’a plaket takdiminde bulundu. 

Editör: Vitrin Haber