Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği açık hava iftarı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 

Oruçların açıldığı, ellerin gönüllerle birlikte semaya kaldırıldığı gecede, vatan-millet ve İslam Coğrafyasının selameti için dualar edildi. Yemeğin ardından, İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu hakkında tanıtım yapıldı.

İftar programına Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nihat Dalgın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ile yönetim kadrosu, akademisyenler, çeşitli okulların idareci ve öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

İMAM HATİP LİSESİ PROJE LİSESİ OLUYOR
Okul hakkında bilgi veren Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan, "Milli Eğitim Bakanlığı'nca 10 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan genelge ile ilimizde hizmet vermekte olan Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi, 'Fen ve Sosyal Bilimler Projesi' kapsamına alındı. Projeye dahil edilen okullarda, İmam Hatiplerde okutulan Temel İslami Derslerin yanı sıra Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine denk eğitim verilecek. Sinop’ta ilk defa uygulanacak Proje İmam Hatip Lisesi ile ilimizin en zeki çocuklarının Fen lisesine denk eğitimin yanında, İmam Hatip terbiyesi ile yetişmesi imkanı doğacak. İmam Hatip Lisesini tercih edecek öğrenciler, 11. Sınıf’ta  hedef belirlerken Sosyal Bilimler ile Fen Bilimleri ile yerleşilen üniversite tercihinde seçme avantajından da yararlanabilecekler" dedi.

PROJE OKULU NEDİR?
Eraltan sözlerini şöyle sürdürdü: "Proje okullarının en önemli özelliği, kendi öğretmen kadrosunu belirleyebilmesidir. Sinop ili içinde alanında uzman, mesleğinde başarılı öğretmenlerin bakanlıkça atanması ile oluşan öğretmen kadrosu ile sınavla seçilen en başarılı öğrencilerin, modern bir fiziki mekanda buluşması sağlanmaktadır. 

YEPYENİ BİR OKUL
2018/2019 Öğretim yılında özel idarenin yanında yapımı tamamlanan yeni binasında eğitim-öğretim yapılacak. Proje Okulunda Öğrencileri Neler Bekliyor? Okulumuzda: ücretsiz yurt imkanı, ev tipi 3 kişilik odalar, yaklaşık 24 kişilik sınıflar olacak.

Uzman ve seçilmiş öğretmen kadrosu ile hizmet verecek olan okulumuz, Sinop Üniversitesi ile akademik işbirliği gerçekleştirecek. Okul içi Bilim-Sanat Atölyesi, okul içi ve dışı  manevi gelişim programının verileceği kompleksimizde, nitelikli rehberlik hizmeti, okul danışma kurulu ve okul bilim kurulu koordinasyonunda aylık denemeler yapılacak.   

Okula uyum programı, sosyal – kültürel etkinlikler ve geziler, güzel ahlak esaslı, güvenli ve huzurlu eğitim ortamı ile hizmet verecek olan kompleksimizin Sinop'umuza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber