KESK'e bağlı Eğitim-Sen Sinop Şubesi üyeleri tarafından Uğur Mumcu Meydanında yapılan basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kamuoyuna tanıtılan yeni eğitim sistemi eleştirildi.

Ortak basın bildirisini okuyan Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker, son 17 yıldır eğitim sistemininir en az 17 kez değiştiğini söyledi. Eker: "Milli Eğitim Bakanlığı, en çok reform paketi açıklayan Bakanlıklar arasında ilk sırada yer alıyor. Son 17 yıldır ülkeyi aynı parti yönetiyor ama eğitim sistemimiz en az 17 kez değişti. 

İktidar bu sürede sekiz bakan değiştirdi. İsimlerini bile unuttuğumuz bu bakanlar, el birliği ile zaten oturmamış olan eğitim sistemini daha da karmaşık hale getirdiler. Ülkemizin yakın tarihinde  MEB kadar geleceğimizden çalan ve bu kadar çok  sorun yaratan bakanlık yoktur. Her gelen Bakan ve bürokratlarının hedefinde bilimsel, laik ve kamusal eğitim olduğu içinde başarısızlık kaçınılmaz olmuştur. Hepsi de kulağa çok hoş gelen cümlelerle içi boş vaatlerde bulundular. Örneğin, geçen yıl da isteyen her öğrenci evine en yakın okullardan istediğine girecekti, el yazısına geçilecekti, dershaneye bağımlılık azalacaktı, herkes yabancı dil öğrenecekti, ne oldu? Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi diye lanse edilen Fatih Projesi ve Bilişim Sınıfları ne oldu?" dedi.

Hakan Eker sözlerini öyle sürdürdü: "Bu sistem öğrenci ve veliler kadar öğretmenleri de etkileyecektir. 1990’lı yıllarda uygulanan kredili sistemin bir benzeri olan yeni sistemde 70 bine yakın öğretmen norm fazlası olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Liselere bundan sonra Bakanlık öğretmen ataması yapmayacaktır, bu da öğretmen adaylarının hayallerinin yıkılmasına neden olacaktır. Eğitim politikalarındaki yanlışlar, toplumun hangi kesiminden olursa olsun, seçmen olarak tercihi ne olursa olsun, sürekli tepki çekmektedir. Bu yüzden iktidar bir değişim algısı derdindedir"

Editör: Vitrin Haber