Üç üniversitesinin birlikteliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Proje Tabanlı Mekatronik Eğitimi Çalıştayı’nın ikincisi 22-24 Mayıs tarihleri arasında Sinop'ta yapılacak. 

Yardıncı Doç. Dr. Barış Başraklı, Sinop Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesinin işbirliği ile 2012 yılında ilki gerçekleştirilen Proje Tabanlı Mekatronik Eğitimi Çalıştayının ikincisinin 22-24 Mayıs 2014 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacağını söyledi. Bayraklı; “MKT2014 ismiyle yapılacak olan Çalıştay, Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenecek” dedi.

Çalıştay hazırlıklarını sürdüren Sinop Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yardımcı Doç. Dr. Barış Bayraklı ile Müdür yardımcısı Serkan İşcan Vitrinhaber Gazetesi’ni ziyaret etti.   Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin ile bir süre sohbet eden Bayraklı, çalıştay hakkında bilgi verdi. 

‘Mezun öğrenciler ile sanayi kuruluşları buluşacak’
Çalıştayın, meslek yüksek okullarının teknik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin alanları ile ilgili geliştirmiş oldukları projelerin, ulusal düzeyde katılımcılara sunulmasını ve değerlendirilmesini kapsadığını dile getiren Barış Bayraklı şunları söyledi; “Bu Çalıştayın diğer önemli özelliği ise sanayi kuruluşları ile mezun olacak durumda olan öğrencileri bir araya getiren ortamı oluşturmasıdır.

Meslek yüksek okulları ülkemiz sanayisine ara teknik elaman yetiştiren kurumlardır. Sanayimizin gelişmesi ve yeni fikirlerin üretilmesi açısından ara teknik elemanlarının, bilgi, beceri ve proje geliştirebilme kabiliyetlerinin iyi bir seviyede olması gerekmektedir. Ayrıca, bölgede yer alan üniversitelerin işbirliğinin geliştirilmesi ve okul-sanayi işbirliğinde güçlü bağların kurulması, ülkesel ve bölgesel gelişmişlik açısından kritik öneme sahiptir. 

‘100’ün üzerinde proje sergilenecek’
Bu kapsamda farklı üniversitelerden akademisyenler, sanayici ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımlarıyla ulusal düzeyde gerçekleştirilecek olan çalıştayda, öğretim elemanlarının danışmanlığında öğrenciler tarafından geliştirilen 100’ün üzerinde proje sergilenecektir. Sanayi temsilcileri ve akademisyenlerden oluşturulmuş bir Proje Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilerek ilk üçe giren proje ödüllendirilecektir. Birinci seçilen projeye 2 adet Cumhuriyet altını, ikinciye 1 adet Cumhuriyet altını ve üçüncüye de 1 adet yarım altın verilecek. 

Tüm ilgiler davetli 
22-24 Mayıs 2014 tarihler arasında gerçekleştirilecek olan çalıştayımıza ulusal ve yerel düzeyde ilgili bütün kurum ve kuruluş temsilcilerinin davetli. Sergi alanının halkımız tarafından gezilebilmesi için 23.04.2014 tarihinde Valilik önünden Saat: 10:00 ve 14:00’da servis kaldırılacak” dedi.

Bu arada çalıştaya; Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Danışmanı ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ulvi Şeker, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Bayındır ile Teknolojik Eğitimi Geliştirme Vakfı (TEGEV) Başkanı Dr. Hayrettin Karcı’nın konuşmacı olarak katılacağı bildirildi.

Hacer Üçüncüoğlu

Editör: Vitrin Haber