Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, 2017-2018 akademik yılında 16 bölüme öğrenci alımı yapmak için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) başvuruda bulunduklarını söyledi. 

Dalgın, yaptığı açıklamada, Sinop Üniversitesinin 7 bin 835 öğrencisiyle eğitim hayatına devam ettiğini söyledi. Üniversite olarak her geçen yıl üzerine katarak yollarına devam ettiklerini anlatan Dalgın, gelecek yıl için 11'i yeni olmak üzere 16 bölüme öğrenci alımı yapmak istediklerini dile getirdi. 

YÖK'e yaptıkları başvurunun sonuçlanmasını beklediklerini bildiren Dalgın, şöyle konuştu: "Bu bölümlerin yanı sıra Sinop’un değişik sektör temsilcileriyle görüşülmesi sonucunda 10 yeni programın açılabilmesi için gayret gösteriyoruz. Tabi öğrencilerimize kaliteli eğitim vermek amacıyla fiziki şartlarımızın da uygun olması gerekir. 2-3 yıl içerisinde fiziksel büyümemizle doğru orantılı olarak sayısal büyümemizde belli bir noktaya ulaşacaktır. Sonrasında büyüme hızımızı düşürerek bir yandan bölgenin ekonomik ve sosyo kültürel yapısına katkı sağlamaya yoğunlaşırken, diğer taraftan üniversitemizdeki eğitim öğretim kalitesini arttırmak için tüm mesai arkadaşlarımla çalışma seferberliği gayretini göstermeye devam edeceğiz." 

AA
 
Editör: Vitrin Haber