Merkezi İstanbul'da bulunan Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) tarafından Ayancık ilçesinde yapımı planlanan ve geçtiğimiz günlerde belediye ile protokolü imzalanan anaokulu projesinde geri sayım sürüyor. 

SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, temel atma töreninin 23 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 13:30'da atılacağını duyurdu. Dalkıran anaokulu temelinin siyasetçiler, bürokratlar, STK temsilcileri ve iş insanları ile birlikte atılacağını söyledi. 

KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR
Şu ana kadar destek veren herkese teşekkür eden SİNDEF Genel Başkanı Dalkıran, destek olan iş insanlarını da açıkladı. Dalkıran, "Sinop’un Afet bölgesi Ayancık ilçemizde yapacağımız anaokulunun bütün kaba inşaat işçiliğini kıymetli dostum, değerli hemşerim Avukat Mustafa Karaman üstlendi ve 100 bin TL'lik ödemesini yaptı. Yine ana okulumuzun bütün tuğla ihtiyacını Almanya temsilcimiz Ayşenur Ertuğrul üstlendi. Ana okulumuzun bütün mermer ihtiyacını ise ESMAŞ Endüstri San.Tic. A.Ş üstlendi. Rahmetli Şükrü Kırbacı adına ESMAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kirbacı'nın yeğeni sayın Malik Demirci okulumuzun bütün mermer ihtiyacını dayıları Şükrü Kirbacı adına üstlendiler. Kendilerine Sinoplular adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Temeli atılacak olan 2 katlı ve 4 derslikten oluşan anaokul binası, bin 500 metrekare arsa üzerine 700 metrekare olarak yapılacak.

Editör: Vitrin Haber