Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen eğitime Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde görevli personellerin yanı sıra Sinop, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Tokat, Çorum, Çankırı ve Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinde görev yapan SGK personelleri ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yaklaşık 400 temsilci katıldı.

Eğitim öncesi konuşan Samsun SGK İl Müdürü Ünal Kaya, “Devlet memurlarının hizmetlerine ilişkin bilgileri kurumlarınca tutulduğundan, gerek emeklilik talebinde bulunulması gerekse memuriyet görevlerinden ayrılarak diğer statüler kapsamında çalışmaya başlamaları halinde yazışmaların posta yoluyla yapılması işlemlerinin geç sonuçlanmasına, zaman ve iş gücü kaybına dolayısıyla mağduriyetlerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu olumsuzlukların sona erdirilmesi amacıyla, devlet memurlarının tüm bilgilerinin saklanması, elektronik ortamda izlenerek gereksiz yazışmaların ve zaman kaybının önlenmesi ve emekli aylığı bağlanması süresinin en aza indirilmesi amacıyla başlatılan Hizmet Takip Projesi (HİTAP) projesinin kullanımında yaşanan tereddütler ve fiili hizmet süresi zammı tespitine ait programın kullanımı ile ilgili olarak düzenlenen eğitimin büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. 2015 yılı Mayıs ayında yine ev sahipliğini yaptığımız HİTAP eğitimi ile ilgili birçok olumlu geri dönüş almıştık, bu eğitim sonrasında da birçok olumlu geri dönüş alacağımıza eminim” dedi.

SGK olarak kamu kurum ve kuruluşlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Kaya, tüm kamu kurum kuruluşlarına, eğitimde rol alan eğitimci ve katılımcılara, eğitimin düzenlenmesinde yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından SGK Kamu Görevlileri Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü'nde görevli Sezgin Çoban, Gülcan Çiloğlu, İbrahim Dedeoğlu ve Cemile Sülün tarafından katılımcılara eğitim verildi.
Editör: Vitrin Haber