Türkiye’nin her köşesinde yaşayan Sinoplu Üniversite öğrencilerine eğitim bursu desteği sunmak amacıyla hizmete giren Sinop Eğitim Vakfı (SEV) yüzlerce öğrenciye burs sağlıyor. 

Sinop Eğitim Vakfı faaliyetlerini tanıtmak ve öğrencilere üniversite tercihlerinde yol göstermek amacıyla Sinop adliyesi karşısında stant açan vakfın gönüllü bursiyer ve mezunları üniversite tercihi yapacak öğrencileri üniversiteler, bölümler, meslekler ve vakfın bursları hakkında bilgilendiriyor. Standa gelen ziyaretçiler ayrıca, öğrenim görmek istedikleri illerdeki üniversitelerde okuyan vakfın öğrenci ve mezunları ile iletişime geçme fırsatı elde ediyorlar.
22 Temmuz’da Sinop Merkez’deki tanıtım faaliyetlerini tamamlayacak olan vakıf üyeleri 23-25 Temmuz’da Boyabat’ta olacak. 

325 ÖĞRENCİYE BURS İMKANI SAĞLIYORUZ 
Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Sinop Eğitim Vakfı (SEV) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şentürk, 2015 yılında kurulan vakfın 250 olan bursiyer sayısının, bağışçıların destekleri ile bugün 325’e ulaştığını ifade etti. Şentürk; “SEV ailesi olarak eğitime olan desteğimizi her geçen yıl artırdık; 2015 yılında 250 olan bursiyer sayımızı 2019 yılında eğitimin önemine inanan, değerli bağışçılarımızla 325’e çıkarttık. 
Sinop Eğitim Vakfı olarak Sinop’umuzda geleceğimizi aydınlatacak yüzlerce değerli ve bizlerden destek bekleyen gencimiz olduğunu biliyor ve onlara katkı sunmaktan büyük sevinç ve onur duyuyoruz” dedi.

2 BİN 600’ÜN ÜZERİNDE BURS BAŞVURUSU VAR
Vakfa burs müracaatında bulunan öğrenci sayısının 2 bin 600’ün üzerinde olduğunun altını çizen Sinop Eğitim Vakfı (SEV) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şentürk, yapılan başvuruların karşılıksız kalmaması için bağışçı desteği beklediklerini belirtti. Şentürk; “Sinoplu öğrenciler tarafından vakfımıza yapılan 2 bin 600’ün üzerinde başvuru Sinop’umuzda eğitime olan ihtiyacı vurgular niteliktedir. SEV ailesi olarak sizlerden desteğinizi talep ediyor ve bağışçımız olarak ailemizin bir parçası olmanızı diliyoruz.
SEV ailesi olarak ayakları yere sağlam basan, “ben buradayım” diyebilen, pırıl pırıl genç kadınlarımızla gurur duyuyor ve yürüdükleri yolda desteğimizin her zaman onlarla olacağını bilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

BURS BAŞVURULARIMIZDA REFERANS BÖLÜMÜ YOKTUR
B
urs başvurusu yapan öğrenciler arasında yapılan değerlendirmelerde liyakat esasının uygulandığını kaydeden Sinop Eğitim Vakfı (SEV) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şentürk, değerlendirmelerin objektif bir şekilde yapıldığı başvurularda referans aranmadığını belirtti. Şentürk; “SEV bursiyerlerini başarı ve maddi durum başta olmak üzere vakfımızın resmi sitesinde de yayımladığımız diğer kriterlere göre objektif ve tarafsız bir şekilde değerlendirerek seçer. Burs başvurularımızda referans bölümü yoktur. 
Burs başvurularımız sosyal medya hesaplarımız üzerinden yapacağımız duyurularla en kısa sürede bildirilecektir. Başvuru formuna vakfımızın resmi sitesinden ulaşılabilir” dedi. 

BURSİYERLERİMİZLE HER DAİM İLETİŞİM İÇERİSİNDEYİZ
Vakfın, burs imkanı sunduğu bursiyerlerle her zaman iletişim içinde olduğunu belirten Sinop Eğitim Vakfı (SEV) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şentürk, mezun bursiyerle, öğrenciler arasında da iletişimi sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Şentürk; “SEV tüm bursiyerleriyle bire bir iletişim içinde kalmayı ve tüm bursiyerlerin vakıfla etkileşim içinde olmasını önemser.  SEV mezun olmuş bursiyerlerle iletişimi sürdürmeyi ve mezun olmuş öğrencilerle bursiyerler arasında etkileşim sağlamayı amaçlar.
SEV öğrencilerin iletişim içinde olabilecekleri samimi ve sosyal bir ortam sağlar. Bursiyerleri rekabetten ziyade paylaşım ve ekip çalışmasına teşvik eder.
SEV'de öğrenciler -gönüllükleri dahilinde- aktif rol oynar ve yapılacak etkinliklerde öğrenci fikirleri alınarak hareket edilir.
SEV eğitim bursunun yanında yapılan etkinliklerle öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sunar” diye konuştu.
Vakfın faaliyetleri hakkında detaylı bilgi almak isteyenlerin 0212 544 56 57 nolu telefondan kendilerine ulaşabileceklerini ifade eden Sinop Eğitim Vakfı (SEV) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şentürk ayrıca [email protected] mail hesabından ve vakfın, SinopEgitimVkf twitter, sinopegitimvakfi.sev facebook, sinopegitimvakfi instagram hesaplarından da iletişime geçilebileceğini belirtti. 
 

Editör: Vitrin Haber