Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, Sinop'un LGS'de Türkiye sıralamasını değerlendirdi. Başarısızlığın nedeninin siyaset, sendika, vakıf ve dernek taassubuyla hareket edilmesinin sonucu olduğunu ileri süren Şen, yanlıştan dönülmesini istedi. 2002 yılından bu yana kaç tane milli eğitim müdürünün değiştiğini soran Şen açıklamasında: "Milli Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu LGS verilerine göre Sinop Türkiye 58.'si oldu. Şimdi bu başarısızlığın nedenlerini kime soralım?

Bir zamanlar, ilk 10 da ki başarı çıtasını yıllarca koruyan Sinop'un eğitim öğretim durumu nasıl bu hale geldi? Balık baştan kokar! 2002 yılından bu yana kaç tane milli eğitim müdürü değişti, neden?  Sinop gözden çıkarılmış bir il mi, geçiş hattı mı? Yılların tecrübesi sahibi başarılı okul yöneticilerinin görevlerine neden son verildi?" dedi.

"Sinop il ve ilçelerinde öğretmen eksiği sayısı kaçtır?" sorusuna yanıt arayan Turgay Şen: "Evet, hadi bakalım bunları birlikte cevaplayalım. Eğri oturup doğru konuşalım! Siyaset, sendika, vakıf, dernek taassubuyla birilerinin görevini sonlandırıp, torpil komisyonlarında birilerini başarılı sayıp göreve getirdiniz. Bu göreve getirdiklerinizde okul ve kurumların gerçeklerini gözeterek değil de, sizlerin talimatlarıyla iş gördüler. Okul içinde çalışanları ayrıştırıp taraflı davrandılar. Mesleğin bir ahlakı olduğunu tarihin sayfalarına gömdüler. Torpilli yöneticilerimizin aklında eğitim öğretim değil de, koltuğunu koruma kaygısı olduğu için, siyaset, sendika, vakıf, dernek gurubunun gönlünü hoş tutma derdine düştüler" diye konuştu.

Turgay Şen açıklamasını şöyle sonlandırdı: " Sinop'un eğitim-öğretimini göre göre bile bile mahvettiniz. Ya liyakat sahibi eğitime önem veren kişileri değerlendirip göreve getirirsiniz, yada Sinop'un çocuklarının vebali altında kalırsınız".

Editör: Vitrin Haber