Türkiye genelinden 10 ve yurtdışından (Ukrayna ve Makedonya) 3 olmak üzere toplam 13 öğretmen online bir platformda bir araya gelerek gerçekleştirdikleri eTwinning projesi ile hazırladıkları dergi sanal ortamda öğrencilerin ve öğretmenlerin beğenisine sunuldu. Projenin Sinop temsilciliğini TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hümeyra YENER üstlendi.

Amaç: Öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmek
Ortaokul seviyesi öğrencilerin bilimsel konulara olan meraklarını artırmak, yabancı dil becerilerini geliştirmek ve teknolojiyi doğru kullanabilmelerini sağlamak üzere Türkiye’den 10 ve yurtdışından 3 öğretmen eTwinning platformunda bir araya gelerek öğrencileriyle birlikte eğlenceli bilimsel içeriklerin olduğu bir dergi hazırladılar. Kuruculuğunu 2 öğretmen üstlendi
2020 yılı Eylül ayında Uşak Ulubey İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hümeyra YÜCE ve Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Selda TOPAL isimli öğretmenlerin kuruculuğunu üstlendiği proje ile ortaokul çağındaki öğrencilerin bilimsel konulara olan meraklarını artırmak, yabancı dil becerilerini geliştirmek, WEB 2.0 araçları ile içerik geliştirmek ve güvenli internet kullanımı konusunda farkındalığı artırmanın amaçlandığı belirtildi. 

Salgın sürecinde bilimsel dergi
Salgın sürecine rağmen proje aktiviteleri tam zamanında tamamlanarak çıkartılan bilimsel dergi öğrenciler tarafından çok beğenildi. Hazırladıkları içerikleri dergilerde gören proje öğrencileri çok mutlu olduklarını dile getirdiler. 

Uzaktan eğitim sürecinde evlerde kalmak zorunda kalan öğrenciler proje etkinlikleri kapsamında farklı illerden arkadaşlarla online platform olan Twinspace ortamında güvenli bir şekilde sohbet ederek sosyalleşme imkanı buldular. 

Dergi çıktısı Milli Eğitim Müdürü Yıldız’a sunuldu
Proje çıktısı olan SciEng dergisi geçtiğimiz günlerde Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan YILDIZ’a takdim edildi. TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu Müdürü Kemalettin ASİLTÜRK, İngilizce Öğretmeni Hümeyra YENER ve projede görev alan 2 öğrenci salgın tedbirleri dikkate alınarak Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan YILDIZ’ı makamında ziyaret ederek projeyi tanıtma imkanı buldular ve dergiye ilişkin bilgiler verdiler. Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan YILDIZ, salgın sürecini avantaja çevirdikleri için proje ekibine teşekkür etti ve çalışmaların devamını diledi. 

Ziyaret sırasında dergiye ulaşmak isteyenlerin https://bit.ly/2RclAWs linkinden ulaşabilecekleri ifade edildi. Gerçekleştirilen ziyaret, öğrencilerin çıkardıkları dergiyi İl Milli Eğitim Müdürü Ercan YILDIZ’a takdim etmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber