Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından yürütülen “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğiyle, ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik “Annemin de İşi Olsun” konulu resim yarışması sonuçlandı. 

Yarışmaya; Trabzon, Giresun, Ordu, Hatay Sinop, Batman, Siirt, Bitlis, Bingöl, Artvin, Elazığ, Tokat, Sivas, Kars, Kastamonu, Gümüşhane, Iğdır, Kahramanmaraş, Erzurum, Ağrı, Amasya, Ardahan, Bayburt, Rize, Çorum, Samsun ve Ankara illerinden binlerce resim önce ilçede, sonra ilde dereceye girmek için yarıştı.

Hatırlanacağı gibi, Sinop’ta ilk üç dereceyi Yaşar Topçu YBO’lu öğrenciler kazanmış ve ilimizi Ankara’da temsil etme hakkını kazanmışlardı.  

Türkiye finaline kalan eserler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan iki uzman, Çalışma ve İşkur Genel Müdürlüğü’nden iki uzman ve proje teknik destek ekibinden iki uzman tarafından değerlendirilmiş ve genel dereceler belirlenmiştir. Buna göre; Yarışma’da birinciliği Batman Fatih İlköğretim Okulu’ndan Havva İnce, İkinciliği Sinop Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Okulu’ndan Rümeysa Tunç, Üçüncülüğü ise Çorum Mecitözü Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Hamza Emre Demir kazandı. 

Yarışmada; Sivas Demirçelik İlköğretim Okulu’ndan Ali Haydar Aksu, Trabzon Akçaabat Söğütlü İlköğretim Okulu’ndan Emre Uzunali, Rize TOBB İlköğretim Okulu’ndan Eylül Ilgın Bıçakçı, Samsun İlkadım Gülsüm Sami Kefeli İlköğretim Okulu’ndan İlayda Okuyucu ve Gümüşhane Gazipaşa İlköğretim Okulu’ndan Seda Kuruş mansiyon ödülü kazandı.  

Minik ressam Rümeysa Tunç  ödülünü önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle alacak. 




Editör: Vitrin Haber