SÜBİTAM Fuaye alanında yapılan etkinliğe; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Ahmet Tabak, SÜBİTAM Müdürü Doç. Dr. Muhittin Yılmaz, Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Uşaklı, akademik ve idari kadro ile misafir öğrenciler katıldı.

Programın başında söz alan yabancı uyruklu öğrenciler, bu anlamlı buluşmayı düzenleyen Rektör Dalgın’a teşekkürlerini sunarak, Sinop’ta yaşamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. 
Öğrenciler ayrıca Sinop Üniversitesine kısa bir zamanda uyum sağladıklarını, arkadaşlarının ve hocalarının kendileri ile özel olarak ilgilendiğini ifade etti.  

3 KITA 14 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİ SİNOP’TA EĞİTİM GÖRÜYOR
Ardından konuşan Rektör Dalgın da etkinliğe katılan öğrencilerimize teşekkürlerini sunarak, Sinop Üniversitesinin 250’den fazla yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirtti.
Yurtdışından Sinop Üniversitesini tercih eden öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını vurgulayan Dalgın; “3 kıta 14 farklı ülkeden 260’a yakın uluslararası öğrencimiz Üniversitemizde eğitim görüyor. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 500’e ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

KAPIMIZ HER ZAMAN SİZE AÇIK
Rektör Dalgın Sinop Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle, aynı gönül coğrafyasında yaşadıklarını ifade ederek, “Sizler ülkelerinizin ve ailelerinizin bizlere emanetisiniz. Sinop’tan ve Üniversitemizden memnun olmanız da bizleri ayrıca mutlu etti. Unutmayın ki her türlü sorun ve isteğinizde kapımız size ardına kadar açıktır. Bizlerin en büyük temennisi, eğitiminizi Sinop Üniversitesinde en iyi şekilde almanız, memleketinize dönüp, ülkenize ve insanlığa hizmet etmenizdir” diye konuştu.
Rektör Dalgın konuşmasının ardından etkinliğe katılan öğrenciler ile uzun bir süre sohbet etti. Etkinlikte yabancı uyruklu öğrenciler tarafından hazırlanan dans gösterisi de ilgi ile izlendi.
Program, öğrencilere sunulan ikram ile sona erdi.
Editör: Vitrin Haber