Dönem başkanlığını Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yaptığı toplantıya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve DOKAP Başkanı Yusuf Mengi katıldı.

Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak ile birlikte ilgili üniversitelerin rektör yardımcılarının da iştirak ettiği bir diğer toplantı ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin başkanlığında yapıldı.

Görüşmelerde, DOKAP Bölgesinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, sanat ve kültür, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma konularında işbirliği yapılması ele alındı.

2019 yılının kısa bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, Üniversiteler Birliğinin 2020 yılı faaliyet planlaması da görüşüldü.

Toplantı sonunda üniversite rektörleri ve rektör yardımcıları ilk olarak Su Ürünleri Fakültesi bünyesindeki Türkiye’nin tatlı su balıklarının örneklerinin yer aldığı Balık Müzesini, ardından ise Tıp Fakültesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Editör: Vitrin Haber