Yapımcılığını Muzaffer Baltacı’nın üstlendiği Sunuculuğunu Gazeteci Barbaros Baltacı’nın yaptığı program, Sinop Üniversitesi (SNÜ) Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Programda Sinop Üniversitesinin mevcut durumu hakkında bilgiler veren SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat  Dalgın, akademik birimler, son yıllarda hizmete açılan programlar ve Üniversitenin yürüttüğü bilimsel çalışmalar hakkında da önemli bilgiler paylaştı. 
Konuşmasında Sinop Üniversitesinin akademik başarı sıralamasını her yıl artırdığını ifade eden Rektör Dalgın, Sinop Üniversitesinin uluslararası indeksli yayın performansıyla Türkiye 5’incisi olduğunu, aynı kategoride Karadeniz Bölgesi’de 1’inciliğe yükseldiğini belirtti.
Rektör Dalgın, Üniversite kampüsündeki gelinen son aşamayı ve yakın gelecekteki hedeflerini paylaştı.

RAFET ORHAN’DAN KÜTÜPHANE İÇİN 100 BİN TL BAĞIŞ
Rektör Dalgın özellikle Yeni Kampüs alanında kurulması planlanan merkez kütüphaneden bahsederek, Sinoplu iş adamlarından destek istedi. Canlı yayın esnasında Rektör Dalgın’ın bu çağrısına ilk cevap İstanbul Sinopspor Başkanı Rafet Orhan’dan geldi. Başkan Rafet Orhan kütüphanenin kurulabilmesi için 100 bin TL değerinde bağış yaptığını açıkladı.

Programda Öğrencilere sağlanan eğitim imkânlarından bahseden Rektör Dalgın, “Ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikli öğrenciler yetiştirilebilmesi amacıyla her yıl Üniversitemiz bünyesine yeni bölüm ve programlar kazandırmaya devam ediyoruz. Ayrıca çift ana dal ve yan dal programlarıyla da öğrencilerimize zengin bir eğitim olanağı sunuyoruz. Üniversite tercihinde en seçkin ve güvenilir referans kaynağı olan  YÖK Atlas verilerine göre de Sinop Üniversitesi öğrencilerin en çok tercih ettiği bölüm ve programları bünyesinde barındırmaktadır. Öğrencilerin ilgi duyduğu programlara sahip olmak da bizler açısından ayrıca mutluluk verici. Diğer yandan genç ve başarılı bir akademik kadroya sahibiz. Akademisyenlerimizin ortaya koyduğu bilimsel çalışmalar sonucunda, Üniversitemizin ulusal/uluslararası başarısı ve akademik saygınlığı da her geçen gün artmaktadır. Üniversitemiz bu yönüyle öğrenciler açısından bir çekim merkezine dönüşmektedir” diye konuştu.

Sinop Üniversitesi olarak sosyal, kültürel ve ekonomik alanda Sinop’a katma değer sağlamak istediklerini belirten Rektör Dalgın, Öğrencileri aradıkları ve arzu ettikleri eğitimle buluşturmak, bununla birlikte Sinop’un sosyal hayatına, kültürel yaşantısına, ticari gelişimine ve sanayisine katma değer üretecek projeler oluşturmak önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bugün gerek üniversite-sanayi işbirliği gerek bilimsel, sosyal, kültürel çalışmalar, gerekse turizm ve balıkçılık alanında yürütülen bilimsel faaliyetlerle bölgemize ve Sinop’a çok yönlü katkılarımızın olduğunu söyleyebiliriz. Bu katkıları önemsiyor ve artırarak sürdürmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Üniversitenin öğrencilere sağladığı burs imkânlarını da sıralayan Rektör Dalgın, yemek bursu, başarı bursu ve kısmi zamanlı öğrenci alımlarıyla Üniversitenin geçtiğimiz yıl 616 öğrenciye maddi destek sağladığını açıkladı.

Sinop Üniversitesinin yurtiçi ve yurtdışında yürüttüğü işbirliği ve uyguladığı uluslararası değişim programları hakkında da bilgiler veren Dalgın, Erasmus Değişim Programı kapsamında 41; Mevlana Değişim Programı kapsamında 33; Farabi Değişim Programı kapsamında ise 83 yükseköğretim kurumuyla ikili anlaşmalarının olduğunu söyledi.

Rektör Dalgın, Sinop Üniversitesinin 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılına dönük hazırlıklarını da paylaşarak yeni döneme ilişkin tüm ihtimallerin değerlendirildiğini ve hem örgün eğitim, hem de dijital eğitim için gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak