Sunucu Sezen Yüce’nin moderatörlüğünü yaptığı “Eğitim Editörü” programına Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ile birlikte Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel ve Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu katıldı. Sinop ve Üniversite ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Dalgın, Sinop Üniversitesinin öğrenciler için sunduğu sosyal, kültürel ve sportif imkânlardan bahsetti. 
  
Sinop Üniversitesinin akademik başarılarıyla bölgesinin etkin gücü haline geldiğini belirten Rektör Dalgın, "Üniversitemiz, öğretim elemanı başına düşen uluslararası indeksli yayın sayısı verilerine göre; 2006 yılından sonra kurulan 41 Üniversite arasında ve Karadeniz Bölgesinde 1. oldu. Genel sıralamada ise birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak, 124 Devlet Üniversitesi arasında 6. sıraya yerleşti. Devlet Üniversiteleri arasında en hızlı yükseliş kaydeden üniversitelerden biri olan Sinop Üniversitesi, son üç yılda yürüttüğü bilimsel çalışmalar neticesinde büyük bir ivme kazanarak,124 Devlet Üniversitesinin yer aldığı sıralamada, 2017 yılında bulunduğu 21. sıradan 6. Sıraya yükseldi." dedi.

 “Öğrenciler neden Sinop Üniversitesini tercih etmeli?” sorusunu da cevaplayan Rektör Dalgın, Sinop’un öğrenciler için ideal bir şehir olduğunu söyleyerek, genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip olan üniversitemizin, doğayla iç içe modern kampüsüyle öğrenciler için huzurlu bir yaşam alanı sunduğunu sözlerine ekledi. 

Rektör Dalgın, öğrencilerin Sinop Üniversitesinde gördükleri kaliteli eğitim sonrası mezun olduktan sonra gözlerinin arkada kalması için çalıştıklarını ifade etti.


 

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak