Moderatörlüğünü Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik’in yaptığı yayında, üniversite adaylarının merak ettiği soruları yanıtlayan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesinin bölümleri ve öğrencilere sunduğu olanaklar hakkında da bilgiler verdi.

Sinop Üniversitesine ait resmi ınstagram hesabı üzerinden yayına katılan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi olarak bir yandan öğrencileri hayata hazırlarken diğer yandan da onların kişisel gelişimlerine ve kariyer planlamalarına da yön vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Programda, Sinop Üniversitesinin öğrenci merkezli eğitim-öğretim yaklaşımı ve bilimsel başarıları hakkında da bilgiler veren Rektör Dalgın, şu ifadeleri kullandı:“Sinop Üniversitesi olarak son 3 yılda bünyemize kazandırdığımız her bölüm ve program, Ülkemizin gelecek hedefleriyle örtüşmektedir. Özellikle bugünlerde sağlık alanında nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacın artması sebebiyle, bu ihtiyaca cevap vermek adına Sağlık Bilimleri Fakültemizi bahar dönemi içinde Üniversitemize kazandırdık. Son üç yılda sağlık başta olmak üzere pek çok alanda gelecek vadeden bölüm ve programlar açtık. Bu noktada Üniversitemize kazandırdığımız her bölüm ve program, sektörün talebi ve ülkemizin gelecekteki ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenmektedir. Diğer yandan genç ve başarılı bir akademik kadroya sahibiz. Akademisyenlerimizin ortaya koyduğu bilimsel çalışmalar sonucunda, Üniversitemizin ulusal/uluslararası başarısı ve akademik saygınlığı da her geçen gün artmaktadır. Türkiye’nin en genç ve en hızlı gelişen üniversitelerinden biri olarak, öğrencilerimizi her açıdan hayata daha iyi şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz. Üniversite tercihi yapacak adaylarımızı, doğal ve tarihi güzelliklerle bezeli, Türkiye’nin en mutlu kenti Sinop’a ve bu mutlu kentin parlayan yıldızı olan Sinop Üniversitesine bekliyoruz.”

Editör: Vitrin Haber