SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak, Prof. Dr. Kamil Demirci, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile Akademik-İdari Personel ve öğrenciler katıldı.

Programa katılan öğrencilere “Sinop Üniversitesine hoş geldiniz” diyen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Sizleri buradan en donanımlı biçimde mezun etmek birinci önceliğimiz. Bu noktada Sinop Üniversitesi olarak elimizden gelen her türlü imkânı sizler için hazırlamaya çalışacağız. Bizim de sizlerden arzuladığımız bazı şeyler var. Sizin kendinizi en güzel şekilde yetiştirmenizi istiyoruz. Arzumuz bu. Çünkü sizlerin donanımlı olarak yetişmesi Üniversitemize, ilimize ve ülkemize ayrı bir güç katacaktır. Bunun için de özverili olmanız gerekiyor. Biz elimizden geldiğince gerek üniversite içinde gerek üniversite dışında sizlere yardımcı olacağız. Şunu unutmayın ki kapımız size her zaman açık” dedi.

Rektör Dalgın daha sonra öğretim elemanları ve öğrencilerin görüşleri alınarak hazırlanan Üniversitenin yeni Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Rektör Dalgın ayrıca, Sinop Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜSEM) tarafından 13 farklı alanda ücretsiz olarak verilecek sertifika programlarına da tüm öğrencileri davet etti.
Sertifika eğitiminin önemine değinen Dalgın, düzenlenen bu programla öğrencilerin hem kendini geliştireceğini, hem de akranları arasında avantajlı hale geleceğini ifade etti.

Rektör Dalgın son olarak, öğrenciler tarafından kendisine iletilen soru, talep ve istekleri cevapladı.

Editör: Vitrin Haber