Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Kazakistan’ın Almatı şehrinde düzenlenen III. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’na katıldı. 

Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nun üçüncüsü Hitit Üniversitesi ile Yabancı Diller ve Meslekî Kariyer Üniversitesi ve Almatı Valiliği işbirliğinde 6-8 Haziran 2014 tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatı şehrinde gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu III. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’na Türkiye, Kazakistan’dan ve Türk Cumhuriyetleri’nden olmak üzere seksene yakın üniversiteden 240 bildiriyle katılım oldu. 

Etkinliğe ülkemizden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile birlikte Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile TC Almatı Başkonsolosu Suphi Atan, YDMKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özek, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve çok sayıda rektör yardımcısı, dekan ve akademisyen katıldı.

Forumda konusunun uzmanı bilim insanlarınca sunulan bildiriler;  bu coğrafyadaki konuyla ilgili uzmanlar ve çeşitli üniversitelerden gelen öğrencilerden oluşan kalabalık bir katılımcı topluluğu tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

 

Editör: Vitrin Haber