Gerze Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, ilçe kaymakamı, belediye başkanı, ilçe müftüsü, ilçe emniyet müdürü, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

“Rahmet Peygamberini Anlamak” başlığı altında sunum yapan Üniversite İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, “Mevlid kandilleri, Hz. Peygamberin doğum günü olarak idrak edilmektedir. Onun doğum günü olarak kutlanan bu geceler, Müslümanlar açısından dini yaşama adına yeniden dirilişin bir miladı olarak kabul edilmelidir. Çünkü doğumlar bir başlangıç, başlangıçlar ise yeni bir hayatın ve anlayışın başlaması demektir.” dedi. 

Mevlid kandilinde Hz. Peygamberden bahsetmenin ve onu anlamanın önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak; “Bugün günlük yaşamımızdaki birçok meselenin onun rahmet anlayışıyla çözüme kavuşacağını belirtmek gerekir. Trafikten, insanlar arası ilişkilere, insanların dışındaki birçok canlıya kadar mahlûkatın onun merhamet anlayışına ihtiyacı bulunmaktadır. Allah Rasûlü’nün merhamet anlayışını elde etmek için öncelikle ondan gelen hadisleri hayata geçirmekle mümkündür. Çünkü Müslümanım demek bir iddiadır. İddialar ispata muhtaçtır. Öyleyse mevlid kandilini bir başlangıç olarak kabul edip hayatımızı Hz. Peygamberin sünneti çerçevesinde yeniden gözden geçirmeliyiz. Dolayısıyla, her hafta bir hadis öğrenerek buna başlayabiliriz. İlk teklifimiz, Müslüman kardeşlerimizle karşılaştığımızda birbirimize selam vermeliyiz. Çünkü selam insanlar arasında muhabbeti kuran ve geliştiren bir özelliğe sahiptir” dedi. 


Editör: Vitrin Haber