Sinop Spastik çocuklar Derneği tarafından yürütülmekte olan Yeterliliklerin ve Kapasitelerin Tanınması İçin Mobilya ve Ağaç işleri sektörlerinde Üretim süreçleri ve teknikleri aracılığıyla Engellilerin terapisi için Eğitim İçeriği Geliştirilmesi Projesinin üçüncü toplantısı İtalya’nın Palermo kentinde gerçekleştirildi. 

Sinop Spastik Çocuklar Derneği tarafından  yürütülen  "Yeterliliklerin ve Kapasitelerin tanınması İçin Mobilya ve Ağaç işleri sektörlerinde Üretim süreçleri ve teknikleri aracılığıyla Engellilerin terapisi için Eğitim İçeriği Geliştirilmesi Projesi" “Development of a Training pathand Training Content on Therapies for Disabledbased on Manufacturing Processesand Techniquesemployed  in the Furniture and Woodworking Sector for the Recognitionandvalidation  of  Skillsand Transversal Capacities“ tüm hızıyla devam ediyor. İlki Sinop’ta gerçekleştirilen projenin ikinci toplantısı İspanya’nın Yecla kentinde gerçekleştirilmişti. Toplantının 3. Ayağı ise İtalya’nın Palermo kentinde düzenlendi. 

Proje kapsamında ağaç ve mobilya işlerinde çalışmanın engellilerin ne tür yeteneklerine pozitif etki yaptığı belirleniyor. Bu amaçla gerçekleştirilen anket çalışmaları 4 ülkede de uygulandığını belirten dernek yetkilileri şu anda ise engellilerin eğitilmeleri için eğitim içerikleri ve kılavuzlarının hazırlandığını belirttiler. Dernek yetkilileri ayrıca Sinop Spastik Çocuklar Derneği’nin projedeki asli görevinin ortaya çıkacak eğitim içeriğinin 3 farklı engel grubu üzerinde pilot uygulamasını gerçekleştirmek olduğunu ifade ettiler. 
Projenin amacı hakkında bilgiler veren Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Berrin Gürleyen, engellilere mesleki eğitim vermekten öte mesleki eğitim ve mesleki uygulama esnasındaki süreçlerin engellilerin kişisel gelişimlerine katkısını belirlemek ve mesleki eğitim veya uygulama esnasında maksimum derecede kendilerini geliştirimlerini sağlamak olduğunu belirtti. Projenin mesleki eğitimin engellilerin sosyal ve kişisel gelişimi için kullanılmasına yeni ve farklı bir bakış açısı kazandırdığını ifade eden Gürleyen, Projenin finansmanını sağlayan Türkiye Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına teşekkür etti. Gürleyen projenin çıktılarının ortaya çıkmasının ardından yaygınlaştırma faaliyetlerine girişeceklerini söyledi. 

Editör: Vitrin Haber