Sinop Spastik Çocuklar Derneği tarafından yürütülen Eğitimde Etik (Ethics in Education) Avrupa Birliği projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Sinop Spastik Çocuklar Derneği tarafından yürütülmekte olan Eğitimde Etik (Ethics in Education) isimli Avrupa Birliği projesi faaliyetlerine başladı. Yolsuzluğun Önlenmesi ve Etiğin Teşviki hibe programı tarafından Avrupa Birliği kaynaklarınca finanse edilen projenin başlangıç toplantısı VİRA otelde gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıda dernek başkanı Berrin Gürleyen projeyi tanıtılan bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda projede gerçekleştirilecek faaliyetlerin yanı sıra eğitimde etiğin önemi dinleyicilere aktarıldı. Başlangıç toplantısına STK temsilcileri, öğretmenler, veliler, öğrenciler, sendika temsilcileri ve eğitim sektörünün diğer bileşenleri katıldı. 

Eğitimde Etik projesi Türkiye çapında öğretmen ve velilere yönelik olarak gerçekleştirecekleri toplantılarla eğitim alanında etik farkındalığın artırılmasını amaçlıyor. Söz konusu proje kapsamında veliler, öğrenciler, öğretmenler ve idarecilerin etiğe bakış açılarını ölçecek bir saha araştırması da gerçekleştirilecek. 

 
Editör: Vitrin Haber