Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde üniversitede ve araştırma kuruluşlarında görev yapan ve doktora yeterlilik aşamasını tamamlayan araştırmacılara yönelik “Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi Çalıştayı” düzenlenen törenle başladı. 

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen “Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi Çalıştayı”nın açılış konuşmasını Sinop Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Çalıştay Koordinatörü Dr. Ömer Elkıran yaptı. Elkıran konuşmasında, “Bilindiği üzere bilimsel projeler üniversitelerimizin ve ülkemizin gelişimi açısından büyük önem arz etmektedir. Özellikle ulusal ve uluslararası başarı sıralamalarında, üniversitelerin ürettikleri proje sayıları önemli bir kriter olarak kabul edilmektedir. Hatta TÜBİTAK bünyesinde kabul edilen projelerin yanı sıra TÜBİTAK’a yapılan ve olumsuz sonuçlanan proje sayıları da kişisel ve kurumsal anlamda başarı ölçütleri arasında sayılmaktadır. Yapılan projeler üniversite başarı sıralamasını etkilediği gibi akademik yükselmelerde de önemli bir yer teşkil etmektedir. Yapılacak çalıştayımızın ana hedefi proje fikriyle gelen siz değerli katılımcıların bu fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamak ve taslak projeyle gelen katılımcıların taslaklarını geliştirmelerine imkan tanımaktır.” dedi. 
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, “2 gün sürecek çalıştayımızın çok faydalı geçeceğini düşünüyorum. Zahmet edip buraya kadar gelen bütün misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Rektör Bircan konuşmasının ardından, Çalıştaya eğitmen olarak katkı sunan Doç. Dr. Lokman Uzun’a, Doç. Dr. Gökhan Demirel’e, Yrd. Doç. Dr. Bora Garipcan’a, Doç. Dr. Filiz Kuralay’a ve Doç. Dr. Halil Murat Aydın’a hediyelerini takdim etti. 

Hediyelerin takdiminden sonra Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Uzun, “Proje nedir? TÜBİTAK ve diğer proje destekleri genel tanıtımı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. 

Çalıştay programı proje yazım eğitimleri 2 gün boyunca teorik ve uygulamalı olarak aynı konu başlıklarında 2 farklı salonda eş zamanlı gerçekleştirilecektir. katılımcılar, yoğunluk durumuna göre seçecekleri salonda eğitime katılabilecektir.

2 gün sürecek çalıştayımızın, sinop üniversitesi başta olmak üzere diğer üniversiteler ve kurumlardaki  proje sayısını  arttırması ve bunun sonucu olarakda oluşturulacak projelerin ülkemizin gelişmesine katkı sağlamasını  umut etmekteyiz,


Editör: Vitrin Haber