AB projesi kapsamında Sinop'tan Almanya'ya giden eğitimciler yurda döndü. 
 
Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülen 'Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Programı' kapsamında Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Proje Ekibi tarafından 'Daha sosyal bir Avrupa’yı oluşturmak için engelli çocuklara yönelik şiddetin engellenmesinde yeni metotlar” adlı AB proje çalışması sürüyor. Proje kapsamında 15-18 Kasım 2012 tarihleri arasında Almanya Erlangen şehrindeki proje ortağı kuruma ziyarette bulunan Sinop ekibi çalışmalarını tamamlayarak yurda dönüş yaptı. 

Almanya, İngiltere, İtalya ve Türkiye’den ortakların bulunduğu ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında kurum ziyaretleri ve toplantılar düzenlendiği bildirildi. 

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, gezi hakkında bilgi verildi. Açıklamada şu ifadelere yer veriildi; "4 ortak ülkedeki farklı deneyimlere sahip ortak kuruluşlar bir araya gelerek, kültür alış verişinde bulunmuşlardır. Projenin içeriğinde yer alan Engelli Çocuklara ait kurumlar ziyaret edilmiş, Almanya’da ki Engelli Çocuklara yönelik olarak kurulmuş olan kurumların yapmış oldukları iyi örnekler ve uygulamalar yerinde görülmüştür. 4 ülke ortaklarının katılımı ile yapılan toplantıda, koordinatör konumunda olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Proje ekibi başkanlığında, 6 başlık altında yer alan konularda hangi ülkenin ne görevi yapacağı tespit edilmiş ayrıca, ortak ülkelerin yapacağı görevler proje koordinatörü kurumumuz tarafından kontrolü sağlanmıştır"

Açıklamada ayrıca; 3-6 Nisan 2013 tarihinde İtalya'da 2. toplantı ziyareti gerçekleştirileceği belirtilerek, bu ziyarette ortak ülkelerin proje kapsamında yapmış oldukları çalışmaların değerlendirilmesinin yapılacağı vurgulandı. 

Editör: Vitrin Haber