Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik “Zor Zamanlarda İlahiyatçının Misyonu” başlıklı konferans verdi.

Sinop Üniversitesi Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cüneyd Aydın, Öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.  

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda öğrencilere hitap eden Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, İlahiyat alanında eğitim gören insanları önemli sorumlulukların beklediğini belirterek, öğrencilerin kendi alanlarında çok iyi donanıma sahip olmaları gerektiğini ifade etti.

Tüm Müslümanların Hz. Peygamberimizin hayatını örnek almakla sorumlu olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, “Sevgili Peygamberimizin hayatı bizlere yaşanabilir en güzel örnek olarak sunulmuştur. Peygamber Efendimizin güzel ahlakını ve yaşantısını, hayat tarzı olarak davranışlarımızın merkezi haline getirmeliyiz” dedi.

“İlahiyatçıların en büyük misyonu, çağımız Müslümanını, önce kendimizden başlamak üzere, Allah ve Resulünün istediği Müslümanlar haline getirmektir” diyen Prof. Dr. Yıldırım, “Bu ise çevremize güzel bir örneklik sergilemekle gerçekleşecektir. Tüm bunlar yanında bize düşen, toplumda hiçbir insanı dışlamadan herkese içtenlikle yaklaşmaktır” diye konuştu. 

Konferansın ardından konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’a değerli katkıları için teşekkürlerini sunarak hediye takdim etti.

Editör: Vitrin Haber