Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kibar Aktın, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Binhan Koyuncuoğlu ile Akademik ve İdari Personel katıldı.
 
Eğitimde, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen tarafından özel gereksinimle bireylerle doğru iletişim kurma yöntemleri anlatıldı. 
Berrin Gürleyen, en önemli sorunların fiziksel, bilgi eksikliği, yasal düzenlemeler ve tutumlardan kaynaklandığını belirterek, özel gereksinimli bireylerin  ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olunmasının kendileriyle iletişim kurulmasını kolaylaştıracağını söyledi.
 
Uygun koşullar sağlandığında engelli bireylerin de sağlıklı bireylerin yapabildiği her şeyi başarabileceklerini ifade eden Gürleyen, "Biz zihnimizdeki engelleri kaldırmadığımız sürece topluma bu bireylerin bağımsız olarak katılabilmeleri mümkün değil. Bunu herhangi bir şekilde denetlememiz mümkün değil. Önce zihnimizdeki engelleri kaldırmamız gerekir. Toplumdaki her bireyin eşit yaşam hakkı olduğunu bilmemiz gerekir” dedi.
 
Eğitim sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak tarafından konuşmacı Berrin Gürleyen'e plaket takdim edildi.
 
Sinop Üniversitesi Akademik-İdari Personel ve öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Özel Gereksinimli Bireylerle Doğru İletişim Eğitimi, 15-30 Nisan 2019 tarihleri arasında tüm birimlerde gerçekleştirilecek.

Editör: Vitrin Haber