İlk olarak Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürü ve bölüm hocası Öğr. Gör. Recep Aykan ile dersin hocası Öğr. Gör. Hasan Aksoy tarafından Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü, Yenice Orman İşletme şefliği sınırlarında Lif-Yonga ve Kâğıtlık Ster odun ölçümlerinin nasıl olduğu uygulamalı olarak gösterildi.

Daha sonra öğrenciler, Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü, Yenice Orman İşletme Şefi Cihan Tahmaz ve ekibi tarafından karşılanarak Ormancılık Bölümü öğrencilerine, bir ağacın bulunduğu yerden kesilip, sürütülerek en yakın istif yerine çekilmesi ve burada gerekli TS. Orman Ürünleri standartları doğrultusunda en yüksek kalite ve miktarda endüstriyel odun elde edilecek şekilde ölçülmesi, boylanması, işaretlenmesi ve işaretlenen yerlerden boylara bölünmesi uygulamalı bir şekilde gösterildi.

Ayrıca boylana ve mesahası yapılan orman ürünleri orman deposuna ve özel işletmelere nakledilmek üzere kamyonlara yüklenmesi, ardından nakil sırasında gerekli olan Nakliye Tezkeresi ve Sevk Pusulası evraklarının nasıl düzenleneceği İşletme Şefi tarafından öğrencilere anlatıldı.

Daha sonra orman depolarına sevk edilen orman ürünlerinin depolarda sınıflara ayrılması, istiflerinin yapılması ve künyelerinin yazılarak ihaleye hazır duruma getirilmesinin; Orman Ürünleri Standardizasyonu dersi kapsamında uygulamalı olarak nasıl yapıldığı görmek ve uygulamasını yapmak üzere, Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü, Yeni Konak Orman deposuna geçildi.

Burada öğrencilere bölüm hocaları Öğr.Gör. Recep Aykan ve Öğr.Gör. Hasan Aksoy tarafından Orman Ürünleri Standardizasyonu hakkında teorik bilgiler aktarıldıktan sonra, Ayancık Orman İşletme Müdürü Hakan Yaslıkaya ve depo Şefi Turan Kıyaklı tarafından Orman Depolarındaki iş ve işleyiş hakkında genel bilgiler verilerek uygulamalı olarak gösterildi.
Editör: Vitrin Haber