Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) Üyesi Rektörleri Sinop Üniversitesini ziyaret etti.
  
Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) Üyelerinden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Gazosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, iş birliği kapsamında Sinop Üniversitesini ziyaret etti. 
Ziyaret kapsamında ilk olarak Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile Rektörlük makamında bir araya gelindi. Daha sonra Senato odasında toplantı gerçekleştirildi. 11-13 Nisan 2015 tarihlerinde Hitit Üniversitesi’nde yapılan toplantıda Merkezi Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin sorunları masaya yatırılmış, ortak kullanım ve hedefler konusu görüşülmüştü. Bu kapsamda 26 Haziran 2015 tarihinde yapılan toplantı sonrası Sinop Üniversitesi Merkez Araştırma Laboratuvarı’nda (SÜBITAM) incelemelerde bulunularak bilgi alındı. 
Daha sonra Yeni Kampüs alanını gezen Rektörler, inşaatları devam eden Meslek Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi ve Atletizm Parkurlu Futbol Sahasında incelemelerde bulundu. 

Editör: Vitrin Haber