Sinop'ta, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde açılan "Osmanlı Türkçesi" kursları devam ediyor. Kurslara öğretmenlerden de büyük ilgi var.

Öğretmenevi çok amaçlı salonda düzenlenen kursa 50 öğretmenin katıldığını belirtildi. Kurslarla ilgili Açıklama yapan Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Muhammet Güzel, kursların 2 hafta boyunca devam edeceğini söyledi.  

Osmanlı Türkçesi kursunun Milli Eğitim çatısı altındaki herkese açık olduğunu belirten Güzel; “Kursumuza başta Türkçe, tarih, edebiyat, Türk Dili ve Din Kültürü öğretmenleri olmak üzere herkes katılabilir. Milli Eğitim camiasının dışında ise bu kurslar Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenmektedir. Vatandaşlarımız buralara müracaat edebilirler. Kurslarda ilk kurda ileri düzeyde kolay okuma metinleri, Rika Hat ve imla kaydeleri, ikinci kurda; Osmanlıca'dan Arapça'ya ve Farsça'ya metinler, üçüncü kur'da ise ileri seviye metinler olarak okutuyoruz. Geri kalan konuları öğretmenlerimiz kendi pratikleriyle birlikte Osmanlıcayı okumaya, yazmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla kurstan mezun olan öğretmenlerimiz okullarda öğrencilerimize Osmanlıca derslerini rahatlıkla verebilecekleri seviyede görüyoruz" dedi.
Editör: Vitrin Haber