Sinop Valiliği ve Sinop Üniversitesinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde, barınma sıkıntısı yaşayan öğrenciler Sinop ve ilçelerinde yer alan devlet kurumlarına ait sosyal tesislerde konaklayabilecekler.

Hayata geçirilen uygulama hakkında Sinop Üniversitesinden yazılı bir açıklama yapıldı. Bu yıl yaklaşık olarak 8 bin öğrenciye ev sahipliği yapan Sinop Üniversitesinde öğrenci sayısının artması ile oluşan barınma sorununa, kısa ve uzun vadede çözüm üretmek için gayretli ve özverili çalışmaların devam ettiğinin bildirildiği açıklamada bu kapsamda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın yeni projelere birlikte imza atmaya devam ettikleri aktarıldı. 
Sinop Üniversitesi tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Sinop Valiliği ve Üniversitemizin ortak çalışması neticesinde, Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre; artık kış aylarında Sinop ve ilçelerinde yer alan devlet kurumlarına ait sosyal tesisler, boş kapasitelerini Kredi Yurtlar Kurumuna bildirecekler. Bu uygulama ile öğrencilerimiz, kendilerine tahsis edilen sosyal tesislerde Kredi Yurtlar Kurumunun standart ücretleri ile barınma hizmetini alabilecekler.
Bu uygulama neden önemli? 
Mevcut duruma göre; “Üniversitemizin Sinop Merkezde 5058 öğrencisi bulunmasına karşın Kredi Yurtlar Kurumunun 1100 kişilik öğrenci yurdu bulunmaktadır.
Ayancık İlçesinde 673 öğrenci kapasitesine karşın 100 kişilik öğrenci yurdu bulunmaktadır.
Ayrıca Gerze İlçesinde 1004 öğrenci, Boyabat İlçesinde 904 öğrenci olmasına rağmen bu ilçelerde Kredi Yurtlar Kurumunun öğrenci yurdu bulunmamaktadır.”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın birlikte hayata geçirdiği bu proje ile öğrencilerimizin barınma sorununa etkin bir çözüm getirilmiş olacaktır.
Öğrenci odaklı çalışmalarıyla adından söz ettirmeye başlayan Sinop Üniversitesi, kentle bütünleşerek, devlet kurumlarıyla ortak projelere imza atarak, tüm sorunlara kalıcı ve akılcı çözümler üretmeye devam ediyor.”

Editör: Vitrin Haber