Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, "Liselere ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizden maddi imkanı yeterli olmadığı için halk eğitim merkezlerimiz kanalıyla ücretsiz hazırlık kurslarını yaygınlaştırarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışacağız. " dedi.

Geçen ay Sinop'taki yeni görevine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, hedeflediği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eğitim öğretimin en üst seviyeye yükseltilmesi için daha önce uygulanan başarıya ulaşanları destekleyerek sürdüreceklerini kaydeden Türkkan, bunun yanında yeni projeleri de hayata geçireceklerini dile getirdi. Türkkan sözlerini şöyle sürdürdü; "Özellikle anne ve babaları yanımıza almak ve eğitim öğretimde daha etkili rol almalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden itibaren her seviyede ana-baba eğitimleri yapacağız. Onlarla konuşup, dertleşerek yaşadıkları sorunları çözmede onlara yardımcı olacağız. Bu konuda uzman eğiticilerimiz ve rehber öğretmenlerimizden en üst düzeyde destek alacağız. 
HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE ÜNİVERSİTE HAZIRLIĞI
Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitimi için gereken tüm tedbirleri alacağız. Engeli ya da süreğen hastalığı nedeniyle okula devam edemeyen öğrencilerimiz için evde eğitim uygulamasını yaygın hale getireceğiz.  Liselere ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizden maddi imkânı yeterli olmadığı için halk eğitim merkezlerimiz kanalıyla ücretsiz hazırlık kurslarını yaygınlaştırarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışacağız. 

YENİ YATIRIMLAR YOLDA
Eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, sosyal tesislerin arttırılması ve okullaşma oranının yükseltilmesi için kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanacak ve yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz. Pansiyonlu okullarımızın imkânlarının iyileştirilmesi, taşımalı eğitimde öğrencilerin en iyi şartlarda taşınması ve öğle yemeği için en uygun imkân ve tesislerden faydalanmaları hususunda gereken tüm tedbirleri alacağız. 

Ekonomik ve sosyal yönden zayıf olan ilçe, belde, mahalle ve köylerimizde öğrencilerimizin motivasyonu ve eğitimde fırsat eşitliği için valiliğimiz, il özel idaremiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve diğer kurum ve kuruluşların destekleri ile gece gündüz demeden Sinop`ta eğitimin ivme kazanması için canla başla ekip ruhu içinde çalışma gayreti içinde olacak, özel projeler hazırlayacak ve hep birlikte uygulayacağız" 

Haber:Ali Fuat ÖZŞAHİN
 
Editör: Vitrin Haber