Sinop İstiklal İlkokulunda yerli malı haftası, düzenlenen kermes etkinliği ile kutlandı. 1-A sınıfı Öğretmeni Aslı Toraman Ceran ve okul yönetimi tarafından organize edilen kermeste sınıf velilerince hazırlanan yiyecekler, öğrencilere ikram edildi. Beslenme saatlerini ailelerinin hazırladığı yiyeceklerle geçiren minikler hem karınlarını doyurdu, hem de eğlenceli saatler geçirdi. Öğrenciler ayrıca üzerinde mutlu yıllar yazılı pasta ile 2018’in son gününde erken bir yılbaşı kutlaması da yaptı. Öğrencilere yapılan ikram sonrasında, okul salonunda kurulan alanda kermes etkinliği düzenlendi. Burada, veliler tarafından hazırlanan yiyecekler satışa sunuldu.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Sınıf Öğretmeni Aslı Toraman Ceran, sınıf olarak klasik yerli malı haftası etkinliklerinin dışına çıkmak istediklerini, bu amaçla sınıf velileri ile yaptıkları fikir alışverişi sonrasında böyle bir organizasyon düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Ceran; “Yerli malı haftası kapsamında değişik bir etkinlik düzenlemek istedik. Öğrenci velilerimizle bu konuda yaptığımız fikir alışverişinde kermes etkinliği düzenlemenin hem farklı hem de faydalı bir etkinlik olacağı kanaatine vardık. Bunu okul yönetimimizle paylaştığımızda onlarda bunu uygun buldular ve böyle bir etkinlik düzenledik. Burada okulumuz 1-A sınıfı velilerinin hazırladığı yiyecekler, önce öğrencilerimize ikram edildi. Öğrencilerimiz arkadaşları ile birlikte aynı masada beslenmelerini yaptı. Hem yediler hem de eğlendiler. Etkinliğimiz eğlenceli olduğu kadar eğitici bir etkinlik oldu. Öğrencilerimiz yiyeceklerini arkadaşları ile paylaştı. Bu anlamda çocuklarımızın zihinlerine paylaşımın önemini de yerleştirmeye çalıştık. Öğrencilerimizin bu yaşta yerli malı kullanmanın önemini anlamaları oldukça önemli. Bu birikim onların gelecekte yerli malının kullanımına özen göstermelerine ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarına zemin hazırlayacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

KERMESTEN ELDE EDİLEN GELİR DİĞER ETKİNLİKLERİMİZE MADDİ KAYNAK SAĞLAYACAK

Yapılan ikramın sonrasında okul salonunda kurulan alanda yiyeceklerin satışa sunulduğunu ifade eden Sınıf Öğretmeni Aslı Toraman Ceran, kermesten elde edilen gelirin sınıfın ihtiyaçlarının karşılanmasına ve bundan sonra düzenleyecekleri etkinliklere maddi kaynak sağlayacağını ifade etti. Ceran; “Öğrencilerimize yaptığımız ikramın ardından okul salonumuzda kurulan alanda velilerimizin hazırladığı yiyeceklerin satışını yaptık. Burada gönüllü velilerimiz ve öğrencilerimiz, satış yaptı. İlerleyen günlerde çok renkli etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Buradan elde edilen gelirin bir kısmını bu etkinliklerimiz için harcamayı planlıyoruz. Bu güzel etkinliği düzenlememizde emeği geçen tüm velilerimize ve okul yönetimimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber