Sinop İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan “Kuzeyin Parlayan Yıldızları” projesi kapsamında; Çanakkale gezisine katılan öğrenciler gezi dönüşü Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti.

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında 2014 yılında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Sinop’ta uygulanmaya başlayan “Kuzeyin Parlayan Yıldızları” projesi ile Çanakkale gezisine katılan gençler Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Toplum Destekli Polislik Müdür Vekili Atilla Bayar beraberindeki öğrencilerle birlikte ziyaret ettikleri Vali Köşger’e proje ve düzenlenen gezi hakkında bilgiler verdi.
Geziye katılan öğrenciler gezdikleri 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Conk Bayırı ve Çanakkale Şehitleri Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı ve Tabyalardaki izlenimlerini Vali Köşger’e anlattılar.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, gençlere bu imkanı sağlayan emniyet teşkilatına teşekkür etti. Ziyarette gençlerle uzun süre sohbet eden Köşger; ”Çanakkale tarihimiz için de çok önemli olan bir ilimiz. Sizler bu gezi sayesinde Çanakkale'de tarihimizin o döneminde yaşananları yerinde görme fırsatını buldunuz” dedi.

Ziyaret sonunda Çanakkale gezisine katılan öğrenciler Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’e üzerinde Çanakkale Geçilmez yazısı bulunan bir tablo hediye ettiler.

Editör: Vitrin Haber