Sinop Üniversitesi Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Öğrenciden Öğrenciye Enerji Sergisi” açıldı.

Sinop Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından desteklenen serginin açılışı, Bilimsel ve Teknolojik Uygulamalar Merkezi (SÜBİTAM)’nde gerçekleştirildi.

Açılış törenine; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya, SÜBİTAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Balki, Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Oğul, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selahaddin Bardak, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İlköğretim kademesindeki öğrencilere yönelik enerji sistemlerini tanıtmak ve enerji tasarrufuna yönelik bilinç oluşturmak amacıyla, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan serginin ilk ziyaretçileri, Gelincik Ortaokulu öğrencileri oldu.

Minik öğrenciler, doğal enerji yardımıyla konuttan ulaşıma, tarımdan sanayiye kadar birçok alanda günlük hayatı kolaylaştıracak projeleri inceleyerek, Öğretim Görevlisi Fatih Bulut ve Araştırma Görevlisi Mehmet Onur Karaağaç’tan bilgiler aldılar.

Öğrencilerle birlikte sergiyi gezen Rektör Dalgın, Sergide emeği geçen personel ve öğrencileri tebrik ederek, “Sinop Merkez, Erfelek ve Gerze gibi yakın ilçelerimizdeki ilköğretim öğrencilerinin tamamının, periyodik olarak Üniversitemiz araçlarıyla bu sergiyi ziyaret etmelerini hedefliyoruz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber