Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, Ayancık’ta Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda (YİBO) eğitim gören öğrenciler için düzenledikleri kermesten elde edilen gelirin bir bölümünü, Soma İlçesindeki elim olayda şehit düşen işçilerimizin ailelerine ulaştırılmak üzere Rektör Prof. Dr. Recep Bircan’a teslim ettiler. 

Geçtiğimiz haftalarda Sinop Üniversitesi Öğrencileri, Ayancık Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda (YİBO) eğitim gören öğrenciler için kermes düzenlemişti. Düzenlenen kermesten sonra yapılan yardımlar yerine ulaştırıldı. Öğrenciler, elde edilen gelirden artan bir miktar parayı ise Soma İlçesindeki elim olayda şehit düşen işçilerimizin ailelerine ulaştırılmak üzere Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’a teslim etti. 

Örnek davranışlarından dolayı öğrencilere teşekkür eden Rektör Bircan, “Milletimizin, darda olan insanlara yardım etmek, onların acılarını paylaşmak gibi çok önemli bir özelliği var. Bakarsanız dünyada bir sürü krizler oluyor ve diğer milletler bu krizleri çok zor atlatıyor. Ancak ülkemize bakıldığında geçmişte kriz üzerine kriz geçirmemize karşın insanımızın birlik ve beraberlik duygusu içerisinde, milli duygularla hareket etmesinden dolayı bu krizleri hafif bir şekilde atlatmışızdır. Sizin de bu duygu ve düşüncelerle hareket ederek, Soma’daki şehitlerimiz ve hüzünlü aileleri için böyle bir şey düşünmeniz gerçekten takdir edilecek bir durum. İnşallah Cenabı Allah bu yapmış olduğunuz yardımları ahirette karşınıza çıkartır inşallah” dedi. 

Editör: Vitrin Haber