Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye; Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektör Yardımcısı ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ercan Karaçar, Dr. Öğr. Üyesi Olca Sezen Doğancılı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan SNÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, düzenlenen eğitim ve söyleşinin, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin derslerde aldığı kuramsal bilgileri gerçek hayatla birleştirerek pratiğe dönüştürmelerine, iletişim becerileri kazanmalarına ve iş dünyasını tanımalarına katkı sağlayacağını belirtti.

Sinop Üniversitesi olarak farklı alanlarda olduğu gibi Gastronomi alanında da sektörün ihtiyaç duyduğu donanıma sahip mezunlar yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Ersanlı, “İnanıyorum ki geleceğimizin şefleri ve yöneticileri olarak sizler, yakın bir gelecekte Ülkemizin gastronomide hak ettiği yere gelmesine büyük katkı sağlayacaksınız” dedi.

Ersanlı’nın konuşmasının ardından, VOLBURGER Gıda İşletmeleri Kurucusu Volkan Taşpınar ve Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği As Başkanı Muhammet Sarı öğrencilerle buluştu.

Moderatörlüğünü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Handan Özçelik Bozkurt’un üstlendiği söyleşide, konuşmacılar sektöre ilişkin bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

VOLBURGER Gıda İşletmeleri Kurucusu Volkan Taşpınar ve Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği As Başkanı Muhammet Sarı, söyleşi esnasında öğrencilerden gelen soruları da içtenlikle yanıtladı.

Söyleşi sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı tarafından konuşmacılara hediye takdim edildi. Ayrıca programın hazırlanmasına katkı sağlayan personele de Teşekkür Belgesi verildi.

Volkan Taşpınar ve Muhammet Sarı söyleşinin ardından Yüksekokulun Mutfak Atölyesinde öğrencilere yönelik uygulamalı mutfak eğitimi gerçekleştirdi. 

Editör: Vitrin Haber