Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Orta Okulu 8. sınıf öğrencilerine yönelik yıl sonu gezisi düzenlendi. 

Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Orta Okulu bu yıl ilk mezunlarını veriyor. Okul yönetimi tarafından mezun olacak olan 8. sınıf öğrencileri, 2015-2019 eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu düzenlenen mezuniyet gezisinde attı.  Cumartesi günü okul önünden otobüsle yola çıkan 26 öğrenci, gezi kapsamında Samsun- Ordu ve Giresun illerini gezdi. Bu illerin tarihi ve turistik mekanlarını görme imkanı bulan öğrencilerin gezisi 2 gün sürdü. Öğrencilere Okul Müdürü Aydın Yılmaz, Sinop İlim Yayma Cemiyeti Temsilcisi Hakkı Bafralı ve Sinop İmam Hatip Lisesi Müdürü Şükrü Eraltan ile iki öğretmen eşlik etti. Oldukça eğlenen ve ilk gün Samsun'da bazı alış veriş merkezlerini de gezme imkanı bulan öğrenciler, burada kitap stantlarını gezip ve yemek yediler. Samsun'un Çarşamba ilçesinde Türkiye sınırları içinde ayakta kalabilen en eski ahşap cami olarak kabul edilen Gökçeli Camisini (Çivisiz Cami) görme imkanını bulan öğrenciler, tarihi mekana hayranlıklarını gizleyemedi.  Oldukça renkli anlar yaşayan öğrenciler ilk konaklamalarını ise Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaptı. 

Gezinin ikinci günü de oldukça renkli geçti. Bolaman Beldesinin tarihi ve turistik mekanlarını görmeleri ardından, Ordu'nun Perşembe ilçesi sınırları içerisindeki Yason Burnunda bulunan kiliseyi gezen öğrenciler, yapı hakkında bilgi aldı. 1868 Yılında, inşa edilen ve zaman içinde harabeye dönmesi ardından, 2004 yılında restore edilerek Ordu turizminin hizmetine sunulan tarihi kiliseyi gezen öğrenciler burada ve Yason Fenerinde hatıra fotoğraf çektirdi. 

Ordu-Boztepe mevkisinde 2 bin 350 metrelik güzergahta Teleferik gezisi de yapan öğrenciler bu sırada oldukça heyecanlı anlar yaşarken, Ordu'yu kuş bakışı görme imkanı buldu. 7/D sinema keyfi de yapan öğrenciler ayrıca Giresun'a da geçerek tarihi Giresun Kalesini gezdi. İkinci günün akşamı Giresun İmam Hatip Ortaokulu Yurdunda konaklayan öğrenciler, Karadeniz'in tek adası olan Giresun Adası'na görme imkanı buldu. Dönüş yolunda Ünye Çakırtepe'de öğle yemeğini yiyen Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Orta Okulu 8. sınıf öğrencileri akşam saatlerinde Sinop'a döndü. 















 
Editör: Vitrin Haber