Türkeli Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan il elemeleri saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Türkeli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Recep Anar yaptığı açılış konuşmasında tüm öğrencilere başarılar diledi. Yarışma hakkında bilgi veren Recep Anar; "Arapça bilgi ve etkinlik yarışmalarının temel amacı zikredilen bu   hedeflere ulaşmaktır. Dolayısıyla bu hedeflerin gerçekleşmesine yarışmalara katılımlarıyla katkı sağlayacak olan İmam Hatip orta okullarımızın kıymetli öğrencilerini ve yetişmelerinde emeği geçen değerli öğretmenlerini tebrik eder çıkacak sonucun bölge finalinde ilimiz adına hayırlı neticeler getirmesini Allah’tan niyaz ederim. Bu vesileyle yarışma jüriliğini yapacak olan değerli jüri üyelerine ve değerli misafirlerimize saygılar sunarım” dedi. 

Yapılan konuşmalar ardından başlayan final yarışında öğrencilerin performansları büyük ilgi gördü. İzleyiciler tarafından büyük bir beğeni toplayan yarışmada, jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda, Arapça şiir okuma yarışması il birincisi Erfelek Şehit Kenan Döngel İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Sena Özkan oldu. Arapça Çocuk Şarkıları yarışmasında il birinciliğini Boyabat İmam Hatip Ortaokulu elde ederken, Arapça Hikaye Canlandırma Yarışması il birinciliğini ise Merkez Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu aldı. Sinop ekibi yarışlardan bir birincilik, bir üçüncülük ve bir dördüncülükle döndü. İl birinciliği elde eden okulların bölge yarışmalarında Sinop'u temsil edeceği öğrenildi. 

Yarışmaların bitiminde emeği geçenlere plaket takdim edildi. 

Programa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Olgun Şensoy, Erfelek Müftüsü Mikail Özkan, Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimnden Sorumlu Şube Müdürü Ahmet Demir,  eğitimciler, öğrenci ve öğrenci velileri ile çok sayıda izleyici katıldı. 
Editör: Vitrin Haber