Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen yarışmaya; ilkokul, ortaokul ve orta öğretim kategorilerinde, okullarında birinci olan 27 öğrenci katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Aslan'da programa katılarak öğrencilere moral verdi. 

İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, İlkokullarda Fatih İlk Okulundan  İpek Özkara birinci olurken, Gazi Mustafa Kemal İlkokulundan Zeynep Şişman ikinci ve Osmaniye İlkokulundan Azra Gül'de üçüncü oldu. 
Ortaokullarda Gelincik Ortaokulu öğrencisi Sude Çıvgın birinci olurken, İstiklal Ortaokulundan Başak Lidya Mete 2. ve Kabalı Ortaokulundan Hilal Küçük'de üçüncülüğü aldı. 

Ortaöğretim kategorisinde ise; Sinop Anadolu Lisesi öğrencisi Ebrunur Şişli birinci, Sinop Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Şevval Dikmetaş 2. ve Sinop Sarı Saltuk Anadolu Lisesi öğrencisi Rümeysa Yüksel ise üçüncülüğü elde etti.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları doğrultusunda Sinop ili genelinde gerçekleştirilen yarışma ile; resmi ve özel anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve ortaöğretim okullarında kitap okumaya olan ilgiyi ve hitabet gücünü artırmak, öğrencinin Türkçe dil seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek, ana dilimizi doğru kullanma şuurunu kazandırmak, okulunu temsil etme sorumluluğunu geliştirmek amaçlanıyor.

 
Editör: Vitrin Haber