Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, 5312 sayılı “Deniz Çevresinde Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun” kapsamında her altı ayda bir yapılması gereken eğitime katıldı. 

Si-port Sinop Liman İşletmesi A.Ş liman tesisinde Başaran gemi yetkilisi ve eğitmeni Emre Altıntop koordinesinde düzenlenen eğitim programında,  öğrenciler, senaryo gereği deniz yüzeyindeki tehlikeli atığın yayılmasını engellemek maksadıyla çit tipi bariyeri deniz yüzeyine yaydı.

Su Altı Teknolojisi Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Dilek Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Zafer Karslı, Öğr. Gör. Ömer Salih Aslan ve Su Ürünleri Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Bora Eyüboğlu gözetiminde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren tatbikatta öğrenciler, başarılı ve planlanan şekilde kirliliğin bulunduğu 300 metrelik alana emici ped ve sosisleri bırakarak, tehlikeli atığın yayılmasına engel oldular.

Başarı ile tamamlanan tatbikatı izleyen Sinop Liman Başkanı Kazım Alpay ve Si-port Liman İşletme Müdürü Özgür Okan, öğrencileri ve eğitmenleri tebrik etti. 

Tatbikata katılan Su Altı Teknolojisi Programı 1 ve 2. Sınıf öğrencilerine eğitimler sonunda sertifika verileceği bildirildi. 


 

Editör: Vitrin Haber