İçerisinde ana mutfak, öğrenci ve personel yemekhanesi, VIP yemek salonu, dinlenme salonları, yarı açık teras ve çok sayıda sosyal donatı alanının bulunduğu Öğrenci Yaşam Merkezi, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm sosyal imkânları karşılayacak şekilde tasarlandı.
Öğrencilerin ve personelin sosyalleşebilecekleri, farklı aktivite alanları bulabilecekleri ve iletişimi güçlendirebilecekleri yaşam merkezimizde, yeni eğitim öğretim yılından itibaren çok sayıda yeni işletme de hizmet vermeye başlayacak.

HANGİ İŞLETMELERİN OLACAĞINA ÖĞRENCİLER KARAR VERECEK
Üniversitenin Öğrenci Merkezli Eğitim Öğretim Yaklaşımı gereği, öğrencilerin tercihleri ve beklentileri de dikkate alınarak oluşturulan yaşam merkezimizde, yemek alanlarından kafeteryalara, bay-bayan kuaförden kırtasiyeye, sinema salonundan hobi alanlarına kadar öğrencilerin ihtiyaç duyacağı her detay düşünüldü.

Yaşam merkezinde hangi işletmelerin hizmet vereceği ise öğrencilerin oylamasına sunuldu.

Bu kapsamda Instagram hesabı üzerinden bir anket düzenleyen Sinop Üniversitesi, Öğrenci Yaşam Merkezindeki iş yerlerinde hangi işletmelerin olması gerektiğini öğrencilere sordu. Açık uçlu yöntemle yapılan ankete toplam bin 772 yanıt verildi.
Anket sonucuna göre en çok tercih edilenler arasında; fast food, cafe, sinema, ev yemekleri ve market seçenekleri yer aldı.

DALGIN’DAN, ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZİNE ZİYARET
Yeni eğitim öğretim yılına ilişkin hazırlıkların devam ettiği Öğrenci Yaşam Merkezini ziyaret eden SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, işletmelerin hizmet vereceği iş yerlerini gezerek gelinen aşama hakkında bilgi aldı.

Rektör Dalgın’a ziyaretinde; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan, Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kayhan Koyuncu, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Konukçu ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Namık Sucu da eşlik etti.

Rektör Dalgın daha sonra beraberindeki heyet ile yaşam merkezindeki son hazırlıkları görüştü.

Toplantıda; yaşam merkezimizde bu yıl hizmet verecek işletmeler, öğrencilerle yapılan anket sonuçları göz önünde bulundurularak belirlenmeye çalışıldı.

Rektör Dalgın, Öğrenci Yaşam Merkezinin yeni eğitim öğretim yılında kampüsün odak noktası olacağını belirtti.

Editör: Vitrin Haber