Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen açılış oturumuna; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Yüksekokul Müdürleri, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve Akademik Personel katıldı.

“ÖĞRENCİ VELİNİMETİMİZDİR”
Eğitimlerin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Dalgın, öğretim elemanlarına öğrenci merkezli eğitim konusunda farkındalık kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Öğrencinin eğitim kurumlarının mihenk taşı olduğunu ifade eden Dalgın, şu ifadeleri kullandı: “Sinop Üniversitesi olarak Yükseköğretimdeki yeni gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu noktada öğrenci merkezli eğitim-öğretim yaklaşımını oldukça önemsiyoruz. Öğrencilere sağlanan fiziki koşulların iyileştirilmesi, bununla birlikte eğitim hizmetlerindeki kalitenin arttırılması onların memnuniyeti açısından önemli bir adım. Esnafın müşteriyi velinimeti gördüğü gibi bizler de öğrencimizi velinimetimiz olarak görmeliyiz. Öğrenci olmazsa biz olmayız, eğitim kurumları olmaz. Bu sebeple aileleri tarafından bize emanet edilen gençlerimizi en donanımlı biçimde yetiştirmemiz lazım. Sinop Üniversitesi olarak Eğitim Politikamız ve Kalite Politikamıza göz attığımızda öğrenci merkezli eğitimin özelikle altını çizdiğimizi görürsünüz. Bu da eğitim-öğretimde öğrenci merkezli yaklaşıma verdiğimiz önemi gözler önüne seriyor. Bizler Sinop Üniversitesinde görev yapan akademisyenler olarak derste olduğu kadar ders dışında da öğrencilerimizle yakın ilişkiler kurmalıyız. Öğrenci memnuniyetini sağlamak için öğrencilerimizin sesine her aşamada kulak vermeliyiz. Yalnızca eğitim aldıkları süre zarfında değil mezun olduktan sonra da öğrencilerimizle irtibatımızı asla koparmamalıyız.”

Rektör Dalgın’ın konuşmalarının ardından “Öğrenci Merkezli Eğitim-Öğretim Sertifika Programı” eğitimcilerin sunumlarıyla devam etti. Eğitimlerde, derslerin ezbere dayalı olmaması, öğrenci katılımının teşvik edilmesi, dersi daha ilgi çekici hale getirmenin yolları ve öğrencileri derslerde söz sahibi yapmanın yöntemleri üzerine akademisyenlerimize seminerler verildi.

Eğitimlerde öğrencilerin ilgi alanları, becerileri ve yeteneklerini keşfetmesinde akademisyenlere düşen görev ve sorumluluklar, öğrenciye sağlanacak rehberlik hizmetleri, ders içi ve dışında uygulanacak eğitim modelleri ile öğrenci ve akademisyen işbirliğinin daha da güçlenmesi konuları işlendi.

Sertifika eğitiminde ayrıca öğrenci merkezli eğitim-öğretim konusunda öğrencilerin görüşlerinin yer aldığı röportajlar da seyredildi.

Karşılıklı etkileşim içerisinde geçen eğitimlerde öğretim elemanları da öğrenci merkezli eğitim-öğretim yaklaşımıyla alakalı kendi fikirlerini ve değerlendirmelerini paylaşma fırsatı buldu.

Alanında uzman eğitimcilerimiz tarafından verilen ve 3 gün boyunca devam edecek olan eğitimler toplam 24 saat sürecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretim elemanlarımıza ise Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından sertifika verilecek.


 

Editör: Vitrin Haber