Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen kapanış oturumuna; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Kamil Demirci, fakülte dekanları, Yüksekokul müdürleri, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile Akademik Personel katıldı.

“Öğrenci Merkezli Eğitim-Öğretim Sertifika Programı”nın kapanış oturumunda öğretim elemanlarıyla bir araya gelen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, üç gün boyunca eğitimlere katılan akademik personele teşekkür etti.

Konuşmasında öğrenci odaklı eğitimin önemine değinen Rektör Dalgın, “Öğrencilerimize geleceğe dair yetkinlik kazandırmak için önce onların beklentilerine ve isteklerine kulak vermeliyiz. Sinop Üniversitesi olarak öğrenci merkezli Eğitim-Öğretim yaklaşımını oldukça önemsiyoruz. Bu yaklaşımın Üniversitemizde de aktif bir şekilde uygulanması için önemli çalışmalara imza attık. Bu noktada geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğindeki güncelleme çalışmalarımız da öğrencilerimiz tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Üç gün önce başlayan eğitimlerimiz de Öğrenci Merkezli Eğitim-Öğretim yaklaşımımıza yönelik farkındalığı arttıracak ve öğretim elemanlarımız arasındaki işbirliğini güçlendirecektir” dedi.

Üç gün süren eğitimlerde; öğrencilerin ilgi alanları, öğrenciye sağlanacak rehberlik hizmetleri, ders içi ve dışında uygulanacak eğitim modelleri ile öğrenci ve akademisyen işbirliğinin daha da güçlendirilmesi konuları anlatıldı.

Editör: Vitrin Haber