Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı, Kemalettin Sami Paşa Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

2017-2018 Akademik yılında 20 kişilik kontenjan ile eğitim-öğretime başlayacak olan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü için düzenlenen Özel Yetenek Sınavı’na Türkiye’nin değişik illerinden 60 öğrenci adayı başvuru yaptı.
İnternet üzerinden gerçekleştirilen ön kayıt işleminin ardından 21 Ağustos 2017 Pazartesi günü gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavında, aday öğrenciler yetenekli elleriyle hünerlerini sergilediler. ‘Canlı Modelden Desen Çizimi’ ile ‘Desen ve İmgesel Çizim’ olmak üzere İki aşamalı olarak gerçekleşen Özel Yetenek Sınavı’nda öğrenci adayları kıyasıya yarıştılar.

Özel Yetenek Sınavının sonrası, yetenek sınavı değerlendirme jürisi tarafından 20 asil, 20 yedek olmak üzere toplam 40 öğrenci seçilecek. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı sonuçları ise 24 Ağustos 2017 tarihine kadar “http://gsf.sinop.edu.tr/” adresinden duyurulacak.
Editör: Vitrin Haber