Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ve Öykü-Dram çalışması olan Nazım Hikmet’in “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı eseri, eğitim-öğretim yıl sonu etkinliği olarak sahnelendi.

Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü salonunda yapılan etkinliğe çok sayıda öğrenci velisi ve tiyatro sever katıldı. Salonun tamamen dolduğu etkinlikte öğrencilerin performansı büyük bir beğeni kazandı. Etkinlik bitiminde uzun süre izleyiciler öğrencileri ayakta alkışladı.

Türk şiirinin önemli isimlerinde Nazım Hikmet'in 49.ölüm yıldönümünde anılması ile başlayan etkinlikte, çeşitli nedenlerle yaşamın cilveleri ile boğuşan insanların dramlarından kesitler sunuldu. Anadolu Lisesi öğrencisi Tuğçe Çetinkaya'nın seslendirdiği şarkılar ise etkinliğe ayrı bir renk kattı.
 
Etkinliği Anadolu Lisesi edebiyat öğretmenleri Ayşe Türkmen, Faruk İrez birlikte sahneye koydular, sahne düzenini resim öğretmeni Ayşe Şimşek, oyunun müziklerini de müzik öğretmeni Aysun Duman yaptı.

Etkinlik sonunda konuşan okul Müdürü Recep Saraçlı, etkinliği hazırlayan öğretmenlere, görev alan öğrencilere teşekkür etti. "Bir teşekkür de bu öğrencileri yetiştiren ailelerine" diyerek, öğrencilerin anne ve babalarına teşekkür eden Saraçlı, Nazım Hikmet’in bu eserinin sahnelenmesi kolay gibi görünen, fakat zor bir oyun olduğunu belirterek, öğrencileri başarılarından dolayı tekrar kutladı. Bu tür faaliyetlerin amacının, gençleri birbirine kaynaştırmak, insani ve toplumsal değerleri benimsetmek ve her şeyden önemlisi insan sevgisinin kazanılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Recep Saraçlı, gelecek yıl daha zengin etkinliklerde buluşmak dileğiyle katılımcılara teşekkür etti, görevli öğretmenlere çiçek takdim etti.


Editör: Vitrin Haber