Sinop İl Müftülüğü tarafından 11 Nisan tarihinde okullarda 6.cı sınıflara yönelik yapılan “Dini Bilgiler” sınavında dereceye giren öğrencilere kültür gezisi düzenlendi. 

Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesinin sponsorluğunda başlayan kültür gezisi Kastamonu’nun manevi sultanlarından Şeyh Şaban-ı Veli ve Aşık Sultan’ın kabirlerine okunan Fatihalar ile başladı. Akabinde illi Mücadele yıllarında, Anadolu’yu dolaşarak Kurtuluş Savaşı’na destek toplayan Milli Şair’imiz Mehmet Akif Ersoy, halkı Milli Mücadele için cesaretlendirmek için vaazlar verdiği Nasrullah Camii, Kastamonu Kalesi ve diğer tarihi yerler gezilerek tanıtıldı.

Yapılan kültür gezisinin çok verimli geçtiğini, Kastamonu’nun tarihi yerleri görme ve yerinde öğrenme imkanını bizlere sunan Sinop İl Müftülüğüne, bu kültür gezisinde bizlere eşlik eden Diyanet Gençlik Kulübü görevlilerinden Celil Kalyoncu ve Osman Toprak’a teşekkür ettiler.

Kültür gezisi ile ilgili konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; “Okullarda yapılan Dini Bilgiler sınavında başarılı olan öğrencilerimize ödül olarak gençlerimize tarih bilincini ve duyarlılığını artırmak amacıyla bu kültür gezisini düzenledik. Çünkü Tarih ve kültürünü bilen gençler, millet olma bilinciyle sağlam toplumlar oluştururlar. Tarihini bilen ve tarihine sahip çıkan yeni nesillerimiz aydınlık yarınlarımıza ışık tutacaktır. Bu kültür gezisi sebebiyle çocuklarımızın velilerine teşekkür ediyor, tarihi bir sorumluluğu yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz” dedi.
Editör: Vitrin Haber