Sinop 15 Eylül Anaokulu Papatyalar Sınıfı öğrencileri okul müdürü Yusuf Haskılıç ve öğretmenleri Zeynep Akın önderliğinde Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde bulunan balık akvaryumlarını ziyaret etti.

Fakülte bünyesinde bulunan büyük akvaryumlarda bulunan çeşitli cinslerdeki balıklar hakkında rehberlerden bilgiler alarak unutamayacakları deneyimler yaşadı.

Akvaryumu Su Ürünleri Mühendisi eşliğinde gezen minikler, adeta büyülendi. İrili ufaklı balıkları inceleyen minikler, balıklarla ilgili kafalarına takılan soruları sordular. Balıkların yaşayışları, beslenme şekilleri, akvaryumlarda nasıl yaşadıkları ile ilgili sordukları sorularla adeta soru yağmuruna tuttukları mühendisi hem terletti hem de çok güldürdü.

Elleri ile balıkları besleyen minikler, bazı balıkları da ellerine alarak sevme imkanı buldu. İlk defa böyle bir deneyim yaşayan miniklerin heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından akvaryumdan ayrılan 15 Eylül Anaokulu Papatyalar Sınıfı tekrar gelmek istediklerini belirterek fakülteden ayrıldı. Okula döndükten sonra gördükleri balıkların resimlerini yapan ve edindikleri bilgileri birbirleri ile paylaşan papatyalar en kısa sürede tekrar balıkları görmeye gitmek istediklerini belirtti.

15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç akvaryum gezisi sonunda yaptığı açıklamada; “Bize bu fırsatı sağladıkları için öncelikle Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl’a, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan’a, Su ürünleri Mühendisi Enver Ovalı’ya çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber