2016- 2017 eğitim öğretim yılının sonlarına yaklaşılması sebebiyle 15 Eylül Anaokulu tarafından 12 Mayıs 2017 Cuma günü düzenlenen yılsonu etkinliği programına İl Milli Eğitim Şube Müdürü, çeşitli okul idarecileri, öğretmenler ile öğrenci velileri ve misafirler katıldı. Düzenlenen yılsonu etkinlik programında mezuniyet coşkusunun yanı sıra miniklerin sene boyunca yaptıkları ebru ve mandala çalışmalarından oluşan bir sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen programda minik öğrencilerin oynadıkları oyunlar ve sergiledikleri hünerleriyle salonda bulunan herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Yaşları 3 ile 6 olan minikler, giydikleri renkli kıyafetlerle ve oynadıkları oyunlarla izleyenlerden tam not aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Programda konuşan okul Müdürü Haskılıç, “Yoğun geçen bir senenin ardından sizlere sevgili öğretmenlerim ve minicik çocuklarımızla bir etkinlik hazırlayalım dedik ve başladık çalışmaya. Bıkmadan usanmadan ve yorulmadan birazdan izleyeceğiniz ve bazen güleceğiniz bazen de alkışlamaktan kollarınızın kopacağı ama çocuğunuzu ve çocuklarımızı gördükçe gurur duyacağınız bir gösteri hazırladık. Uzun bir eğitim merdivenin ilk basamağı olan okul öncesi eğitimini, temel hedefler doğrultusunda tamamlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Yılsonu gösterilerini yapmaktaki amacımız; çocuklarımızın toplum önünde kendini ifade etme becerilerini geliştirmek, okul öncesi eğitimin ilke ve amaçları doğrultusunda onların yeteneklerini desteklemektir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan minikler, gösterişli kıyafetleri ile programa katılanları adeta büyülerken sahneledikleri gösterileri ile de tam not aldılar. Programda ilk olarak anneler gününün de olması sebebiyle tüm okul çocuklarının annelerinin maskeleri ile sahneye çıkarak bilmece şarkısı ile sürpriz bir açılış yapıldı.  Daha sonrasında Gelincikler ve Laleler Sınıfının ortak hazırladığı “Mehteran Gösterisi” ile tüm salon milli benlik duygusuyla coşarak program devam etti daha sonra okulun en minikleri olan Nergisler Sınıfı "Arı Rondu", Laleler Sınıfı “Yörelerle Türkiye”, Papatyalar Sınıfı “ Türkiye’m”, gelincikler Sınıfı “Anadolu Ateşi” ve son olarak da  Menekşeler Sınıfının ”Yeşil Örnek” gösterileri sahne aldı.

Eğlenceli dakikaların eksik olmadığı gösterilerin ardından gelecek yıl İlkokula başlayacak öğrenciler diplomalarını Milli Eğitim Şube Müdürü Tamer Yurtseven, Osmaniye ilkokulu müdürü Ahmet Alkan, okul müdürü Yusuf Haskılıç ve öğretmenlerinin elinden aldılar. Diplomalarını alan minikler hep birlikte keplerini havaya attılar. Velilerin gözyaşlarını tutamadığı programın sonunda 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç Okulda çalışan Öğretmen, Memur, Aşçı ve Yardımcı Personele yıl içerisinde gösterdikleri özverili çalışmalar nedeniyle çiçek takdim etti. Öğrencilerin yıl içerisinde yaptıkları ebru ve mandala çalışmalarının sergisi gezildikten sonra program sona erdi.
Editör: Vitrin Haber