Programa Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Misafirler ve öğrenci velileri katıldı.

Program Miniklerin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Programda konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik;  “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi” çerçevesinde, İlimiz Ada Mahallesinde Seyitbilal 4-6 yaş Kur’an Kursumuzu 2015-2016 eğitim öğretim döneminde açtık. Temel ihtiyaçtan hareketle açılmış olan 4-6 yaş grubu Kur’an kursumuzda çocuklarımız oyun oynarken aynı zamanda Kuran-ı Kerim okumayı, namaz surelerini, duaları ve dini bilgileri öğrenerek güzel bir eğitim alıyorlar. Çocuklarımızın şu anda öğrendikleri taşlar üzerine kazınarak yazılan yazılar gibidir ki asla çıkmaz. Dinimizin güzelliklerini bu yaşta öğrenmeye başlayan bu yavrularımız inşallah hayatları boyunca dinine, vatanına ve milletine hizmet eden faydalı birer insan olarak yetişmelerini yüce Allah'tan temenni ediyorum. Rabbim evlatlarımızı her türlü zararlı akım ve alışkanlıklardan korusun. Kursumuzu tercih eden anne babaları kutluyorum. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu iş gönül işidir Bu yavrularımıza Kur’an-ı Kerimi öğreten tüm hocalarımıza, hizmet veren tüm herkesi tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Akabinde Kur’an-ı Kerime geçen öğrencileri, Kur’an-ı Kerim’e geçmelerinden dolayı tebrik eden İl Müftüsü Çelik Kur’an-ı Kerime geçen öğrenciler ile birlikte pasta kesti.
Daha sonra öğrencilere Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik ve Sinop İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci tarafından karneleri ile birlikte ufak hediyeler verildi. Toplu çekinilen fotoğrafın ardından Yapılan ikramı ile program sona erdi.
 
 
Editör: Vitrin Haber