15 Eylül Anaokulu öğrencileri 18-24.Mayıs Müzeler Haftası çerçevesinde Sinop Arkeoloji ve Etnografya Müzesini gezdi.

15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç, Öğretmenler ve Okulda öğrenim gören minik öğrencilerle birlikte Sinop Arkeoloji ve Sinop Etnografya Müzesini ziyaret etti.

Sinop Arkeoloji Müzesi bahçesinde  ve kapalı alanda bulunan Arkeoloji eserleri gezen ve buradaki tarihi eserleri meraklı gözlerle inceleyen öğrenciler, daha sonra Sinop Etnografya Müzesinde bulunan çeşitli tarihi eserleri görme imkanı buldular.

15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç, öğrencilerinin öğrendiklerinin kalıcı olmasına önem verdiklerini belirterek, “Görerek, gezerek, yaşayarak öğrenme en kalıcı öğrenmedir. Öğrencilerimizle Sinop Arkeoloji ve Etnografya Müzesini ziyaret ettik. Öğrencilerimiz yakından uzağa yaklaşımıyla çevrelerinde bulunan pek çok tarihi ve doğal yapının nasıl oluştuğunu düzenlenen bu küçük gezi sayesinde hem öğrendiler hem de öğrenirken pekiştirme fırsatı buldular. Ayrıca yakın çevremizdeki tarihi eserleri görüp incelemek amacı ile yapılan gezide öğrencilerimiz çeşitli arkeolojik devirlerde yaşamış uygarlıklara ait eserleri gördüler” dedi.

15 Eylül Anaokulu öğrenciler gezileri sonrasında müze önünde toplu halde fotoğraf çektirdi. 

Editör: Vitrin Haber