Sinop İstanbul Koleji Anaokulu öğrencileri, okul yönetimi ve öğretmenleri ile birlikte Sinop Halk Eğitim Merkezini ziyaret etti. Burada Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun ve kurum personelleri tarafından karşılanan minikler, merkez bünyesinde verilen seramik, halı dokuma ve gemi maketi yapımı kurslarını ziyaret ederek, ürünlerin yapım aşamaları hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret kapsamında ayrıca, kodlama kursunu da gezen Sinop İstanbul Koleji Anaokulu öğrencileri, kurs eğitmeni tarafından bilgisayarlı kodlama konusunda bilgiler aldı. Kurs salonunda bulunan bilgisayarlara oturan minikler, uygulamalı olarak kodlama eğitimi alma fırsatı da yakaladı. Gerçekleştirilen ziyarette kendilerine anlatılanları ve kursları ilgi ile takip eden minikler, keyifli saatler geçirdi. 

Ziyaret hakkında bilgi veren Sinop İstanbul Koleji Anaokulu Kurucu Müdürü Nilgün Şahin Korkan, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen çeşitli kursları gezme fırsatı yakalayan öğrencilerin, çoğu zaman duydukları ama ne olduğunu bilmedikleri birçok ürünü görme ve inceleme fırsatı yakaladıklarını belirtti. Bunların yanında okullarında verilen robotik kodlama derslerinin bilgisayar ortamında uygulamalı olarak eğitimini alma imkanı yakalayan öğrencilerinin farklı ve faydalı bir deneyimi yaşadığının da altını çizen Sinop İstanbul Koleji Anaokulu Kurucu Müdürü Nilgün Şahin Korkan, ziyaretlerinde kendileri ile yakinen ilgilenen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun ve kurum çalışanlarına teşekkür etti. Korkan; “İstanbul koleji Anaokulu olarak Sinop Halk Eğitim merkezini ziyaret ettik. Görerek yaşayarak öğrenmenin önemini bir kez daha gördük. Ziyaretimizde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen birçok kursu ziyaret etme ve kurslarda üretilen ürünleri inceleme fırsatı bulduk. Tüm bunların yanında okulumuzda da eğitimini verdiğimiz kodlama dersinin bilgisayar ortamında uygulamasını yapma fırsatı bulduk. Bilgisayarlı kodlama eğitimi sadece bir bilgisayar becerisinden öte öğrencilerin analitik düşünmesi ve problem çözme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlayacak önemli bir etkendir. Teknolojinin eğitime entegre edildiği bu uygulamada öğrencilerimiz, problem çözme, algoritmik düşünme, ürün geliştirme ve dijital okur yazarlık becerilerini de arttırmış oluyorlar. 

Bu anlamda öğrencilerimizin de büyük keyif aldığı ziyaretin oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz bizlerle yakından ilgilenen halk eğitim müdürümüze ve çocuklarımıza değerli bilgiler veren öğretmenlerimize misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber